Nieuws

Opel schaaft aan verbruik Corsa 1.3 CDTI ecoFLEX

Opel schaaft aan verbruik Corsa 1.3 CDTI ecoFLEX

Aan alle kanten wordt er aan aandrijflijnen gesleuteld om het verbruik verder terug te dringen. Opel is aan de slag gegaan met de Corsa ecoFLEX en maakte hem zuiniger dan ooit. En we weten allemaal wat dat betekent, blijvend voordelig in de bijtelling!

Moderne aandrijflijnen zijn uitgerust met allerhande snufjes om de motor soepel, krachtig en probleemloos te laten lopen. Met de intensieve zoektocht naar lage verbruikswaarden worden ook deze relatief nieuwe technieken doorgelicht. Opel heeft zodoende haar 1.3 CDTI ecoFLEX nog eens goed onderzocht en kwam er achter dat de oliepomp aangepast kon worden zodat deze een variabele druk levert. Ook is er voor gekozen om de transmissie-olie te vervangen door een olie met een lagere viscositeit zodat er minder weerstand ontstaat. Daarnaast zijn de computers die de motor aansturen aangepast en voorzien van nieuwe software die het verbruik verder moet verminderen.

Resultaat
Het resultaat van al dit werk? Een winst van 0,2 l/100 km. De Corsa 1.3 CDTI ecoFLEX neemt vanaf nu namelijk genoegen met 3,3 l/100 km en stoot daarbij slechts 88 gram CO2 uit, een record voor Opel. Het is niet alleen goed voor de portemonnee aan de pomp, dankzij deze nieuwe waardes weet de Corsa zich verzekerd van 14% tot en met eind 2014. Met deze zuinige cijfers is de 1.3 ecoFLEX geen strepentrekker, het kost 12,3 seconden om de honderd aan te tikken en bij 177 km/h wint de luchtweerstand het van de techniek. Bovenstaande cijfers betreffen de driedeurs variant, de vijfdeurs moet het doen met 89 g/km en heeft een opgegeven verbruik van 3,4 l/100 km. Om de algehele rij-ervaring te verbeteren is tevens het onderstel van alle Corsa’s van een comfortabelere instelling voorzien, met uitzondering van de circuitklare OPC-variant.

Prijzen
De prijslijst van deze extra zuinige Corsa begint bij € 16.295,- voor de Selection-uitvoering. Voor de Anniversary Edition, die onder meer aircoditioning, audiosysteem en cruise control toevoegt moet minimaal € 17.495,- worden neergeteld. De rijkst uigeruste 1.3 ecoFLEX is de Cosmo die mede dankzij een regensensor, lichtsensor, elektrische buitenspiegels en 16 inch lichtmetaal op een vanafprijs van € 18.695,- kan rekenen. In alle gevallen moet er € 600,- worden bijbetaald voor de vijfdeurs variant.

De vernieuwde Opel Corsa 1.3 CDTI ecoFLEX staat per direct in de showroom.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Opel schaaft aan verbruik Corsa 1.3 CDTI ecoFLEX
Opel schaaft aan verbruik Corsa 1.3 CDTI ecoFLEX
Redactie
Door Redactie

Zoeken