Nieuws

IAA Frankfurt 2011: Al net zo enthousiast als wij?!

IAA Frankfurt 2011: Al net zo enthousiast als wij?!

Wat 110 jaar geleden met acht auto’s en anderhalve man en een paardenkop startte in het Bristol Hotel in Berlijn mondde uit tot een van de meest bezochte mondiale autotentoonstellingen ter wereld. We hebben het natuurlijk over de Internationale Automobil Ausstellung (IAA), sinds begin jaren ‘50 gehouden in Frankfurt. Wat echter sinds mensenheugenis is gebleven is het overweldigende aantal primeurs, de fantastische sfeer en de schitterende standbouw. IAA 2011 wordt wederom groots, dat is zeker!

2009 was een rampjaar voor de automobielindustrie, maar desondanks bleef de 63ste editie van de IAA met ruwweg 850.000 bezoekers fier overeind staan. Dat wil iets zeggen over de betekenis van de IAA voor de autobranche, maar ook over de meningen van het publiek over deze Duitse, tweejaarlijkse autotentoonstelling. Nergens in de wereld vind je dan ook een autobeurs waar ruim 100 fabrikanten zich op inschrijven met een gezamenlijk aantal van meer dan 200 wereldprimeurs. En afgaande op het al aangekondigde nieuws en ons gevoel belooft de 64ste editie van de IAA nog grootser, bruter en spectaculairder te worden. Komt dat dus zien van 15 tot en met 25 september in de beursgebouwen Messe Frankfurt GmbH aan de Ludwig-Erhard-Anlage 1 in Frankfurt am Main.

Wat biedt de IAA 2011?
Een autoshow biedt in de regel veel diversiteit voor elke auto-enthousiasteling, maar de afgelopen jaren leken de milieuvriendelijke modellen de belangrijkste autobeurzen te gaan overheersen. Inmiddels bevindt zowel de automobilist als de autofabrikant zich weer in een opwaartse spiraal en mag groot, groter, grootst en snel, sneller, snelst weer getoond worden. Op de Autosalon van Genève zagen we dat al, en ook op de IAA 2011 zal dat des te meer duidelijk worden. Het wordt weer een vanouds autofeest voor jong en oud en voor iedere behoefte: nog meer primeurs, nog spectaculairdere aankondigingen en nog meer vuurwerk tijdens de onthullingen.

De primeurs op de IAA
Traditioneel zijn het de Duitse merken die groots uitpakken. BMW heeft al aangekondigd een stand te bouwen met veel beweging en bij Audi zal een heus ´circuit´ worden ingericht. Mercedes viert 125 jaar geschiedenis en zal daarmee uiteraard alles uit de kast halen. Maar er is nog veel meer. Teveel om op te noemen eigenlijk. We kunnen je daarvoor het beste verwijzen naar onze special die continue actueel wordt gehouden.

Overig vertier 
Die primeurs vormen uiteraard het hart van de IAA, maar zelf achter het stuur kruipen kan ook. Op het gigantische buitenterrein (tip: neem goede schoenen mee) worden diverse dynamische activiteiten gehouden, van avontuurlijk offroadrijden tot leerzame eco-rijtrainingen. Er zijn zelfs evenementen speciaal toegespitst op de jeugd en het vrouwelijke geslacht. Kortom, de IAA is er voor iedereen. En meer…

Openingstijden IAA Frankfurt 2011
Nu al net zo enthousiast over de IAA Frankfurt als wij of gewoon van mening dat een zelfrespecterende autofanaat dit autospektakel gewoonweg niet mag overslaan? De 64ste IAA opent zijn deuren op de 15 september van negen uur ’s ochtends tot zeven uur ’s avonds. De entreeprijzen zijn afhankelijk van leeftijd en het moment van aanvang. Graag verwijzen we je door naar www.iaa.de voor meer informatie hierover en nog meer praktische zaken omtrent de beurs.

Persdagen IAA
Wij mogen zelf al op 13 & 14 september de beursvloer op en zullen je traditiegetrouw op de hoogte houden van alle onthullingen en middels een prachtige fotospecial het nieuws aan je presenteren. Stay tuned!

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
IAA Frankfurt 2011: Al net zo enthousiast als wij?!
IAA Frankfurt 2011: Al net zo enthousiast als wij?!
IAA Frankfurt 2011: Al net zo enthousiast als wij?!
IAA Frankfurt 2011: Al net zo enthousiast als wij?!
IAA Frankfurt 2011: Al net zo enthousiast als wij?!
IAA Frankfurt 2011: Al net zo enthousiast als wij?!
IAA Frankfurt 2011: Al net zo enthousiast als wij?!
Redactie
Door Redactie

Zoeken