Nieuws

Porsche Cayman Clubsport

Ook Porsche Cayman als vedergewicht

Net als de Boxster bouwt Porsche ook een lichtgewicht variant van de Cayman. Deze “Clubsport” kan dezelfde afslankkuur als de Boxster Spyder tegemoet zien.

Ook Porsche Cayman als vedergewicht
Onlangs genoten wij met volle teugen van een lang weekend met de Boxster Spyder, de Boxster onder de Boxster´s en misschien wel de meest fijnst sturende Porsche van dit moment. Een lager wagengewicht in combinatie met meer vermogen staan hiervoor garant. Ook van de Cayman verschijnt zo’n lichtgewicht variant met een gunstigere pk/gewichtsverhouding. De ingrepen komen deels overeen met dat bij de Boxster Spyder. Zo zullen airconditioning en een audioinstallatie ontbreken en wordt daar waar mogelijk zo veel mogelijk grammetjes bespaard. De deuren zullen uit aluminium opgetrokken worden en ook de motorkap en achterklep zijn lichter dan de reguliere Cayman. Binnenin zal winst worden behaald met speciale kuipstoelen en waarschijnlijk treffen we op deze Clubsport - zoals deze Cayman in de wandelgangen rondgaat - ook net zulke (historische) details aan als op de Spyder.

Techniek
Hoeveel kilo´s Porsche zal weten te besparen is nog onzeker, waarschijnlijk om en nabij de 80 kg, maar de betere pk/gewichtsverhouding zal niet alleen in de afgeslankte kilo’s zitten. Ook krijgt de bijzondere Cayman meer vermogen. Als basis dient daarvoor de 3.4 liter zescilinder boxer uit de Cayman S. Die levert in deze uitvoering 320 pk. De Clubsport krijgt er zo´n 10 à 20 pk bij. Gepaard gaande met een verlaagd onderstel, een optimale rijsetting en een krachtigere reminstallatie zal dit ongetwijfeld voor een ongekende rijervaring zorgen.

Eind 2010
Vermoedelijk presenteert Porsche de Cayman Clubsport aan het einde van het jaar: als straatversie en als raceversie. Deze laatste is dan voorzien van het speciaal samengestelde “Track Pack” bestaande uit onder andere een rolkooi, brandblusser en 4-puntgordels.
Redactie
Door Redactie

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties

Zoeken

Merk- & modeldossiers