Nieuws

Seat Exeo

Interessante modeljaarwijzigingen voor Seat Exeo

Met een aantal nieuwe en vernieuwde aandrijflijnen poogt Seat haar middenklasser er komend jaar weer fris bij te zetten. Wijzigingen buiten de motoriseringen zijn er niet, afgezien van LED-verlichting achter die standaard wordt geleverd in combinatie met de optionele Bixenon-verlichting.

Interessante modeljaarwijzigingen voor Seat Exeo
Laten we beginnen met de benzinegestookte krachtbronnen. De 120 pk sterke 1.8 TSI vervangt de huidige atmosferische 1.6 liter met 102 pk, terwijl dezelfde TSI met 160 pk de plaats van de huidige 150 pk sterke 1.8 TSI inneemt. Laatstgenoemde wint niet alleen op het gebied van vermogen, maar ook profiteert het milieu van de vernieuwing. De uitstoot neemt namelijk af van 184 naar 169 g/km. Ook de sterkste benzinemotor heeft baat bij de vernieuwingen. Het vermogen werd met 10 pk verhoogd naar een totaal van 210 en de uitstoot nam af van 179 naar 159 g/km. Het zorgt ervoor dat zowel de 160 pk sterke 1.8 TSI als het topmodel het C-label ontvangen.

Zelfontbranders
Naast de vernieuwingen bij de benzinemotoren heeft Seat ook een aantal wijzigingen bij de zelfontbranders doorgevoerd. Het Spaanse merk weet dankzij een aanpassing van de versnellingsbakoverbrengingen de CO2-uitstoot van de 2.0 TDI motoren (120 pk en 143 pk) van 139 naar 136 gram/km te verlagen. Zodoende zijn alle uitvoeringen van beide krachtbronnen goed voor een C-label. Ook de 170 pk sterke TDI-motor laat een daling van de uitstoot zien: van 153 naar 148 g/km.

Prijsverlagingen
Hoewel de prijs van de Seat Exeo relatief al aantrekkelijk geprijsd was ten opzichte van zijn concurrenten doet Seat er nog een schepje bovenop. Zo wordt de Exeo Reference met de 160 pk sterke 1.8 TSI-motor tijdelijk niet aangeboden voor de reguliere prijs van € 27.595,-, maar voor slechts € 24.595,-. Het klantvoordeel van exact drie mille geldt overigens ook voor de andere uitvoeringen. Ook de 143 pk sterke 2.0 TDI geniet van hetzelfde voordeel. Tijdelijk staat dit model namelijk voor € 27.395,- bij de lokale Spaanse showroom. De korting geldt overigens voor beide motoriseringen ook voor de ST-uitvoering.
Redactie
Door Redactie

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Interessante modeljaarwijzigingen voor Seat Exeo

Zoeken

Merk- & modeldossiers