Nieuws

Volkswagen Amarok

Eerste rij-indruk Volkswagen Amarok

Voor het eerst begeeft Volkswagen zich op het terrein van de pick-up. Dergelijke auto’s zijn een doorslaand succes in Zuid-Amerika, maar in Europa moeten we er eigenlijk niets van hebben. Toch brengt Volkswagen hem hier op de markt. Heeft de Amarok een kans van slagen hier? We vonden het uit op en naast de gebaande paden tussen het Oostenrijkse Wenen en de Slowaakse hoofdstad Bratislava.

Eerste rij-indruk Volkswagen Amarok
Je kunt er vergif op innemen dat als een gigant als Volkswagen met iets nieuws komt het een goed product is. Zelden mondt het uit in een flop. Maar instappen in een compleet vreemd segment vraagt een grondigere voorbereiding. In het geval van de Volkswagen Amarok begon dat vijf jaar geleden en eindigde dit met het behaalde diploma ‘Gerespecteerde Dienstverlener Dakar 2010’.

Werkpaard
Nauwelijks afwijkend van de ondersteunende Amarok’s tijdens de loodzware rally door Argentinië en Chili weet de reguliere versie meteen vanaf de eerste meters door ruw terrein te overtuigen. Het moet wel heel gek lopen wil je met de Amarok niet weer op het droge belanden. Diverse aandrijflijnen staan hiervoor ter beschikking; van permanente vierwielaandrijving tot een combinatie van deze met elektronische dan wel mechanische hulpmiddelen als Hill Descent Control. Zelfs onder een hellingshoek van meer dan 35 graden en zonder de pedalen ook maar aan te raken sta je enige tijd weer veilig onderaan die steile heuvel die zonet nog hoogtevrees opwekte.

Sierpaard
Ook op vlakke, geplaveide wegen is het goed vertoeven in de Amarok. Inzittenden zitten ruim, hebben vanwege de hoge zitpositie een uitstekend zicht over het overige verkeer en kunnen, afhankelijk van de gekozen uitvoering, baden in luxe. De Amarok mag dan van origine een werkpaard zijn, maar dan van eentje van het type ‘ruwe bolster, blanke pit’. Comfort is de andere kracht van de Duitse pick-up.
 
Benieuwd naar onze ervaringen met de nieuwe Volkswagen Amarok? Eind deze week publiceren wij de volledige rij-impressie!
Redactie
Door Redactie

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Eerste rij-indruk Volkswagen Amarok
Eerste rij-indruk Volkswagen Amarok
Eerste rij-indruk Volkswagen Amarok
Eerste rij-indruk Volkswagen Amarok

Zoeken

Merk- & modeldossiers