Tests

Eerste rij-indruk Suzuki Swift Sport

Eerste rij-indruk Suzuki Swift Sport

De bochtige wegen rondom het heuvelachtige Barcalona vormen het toneel van de Suzuki Swift Sport introductie. Ideaal om kennis te maken met de vlotte Japanner. Een eerste rij-indruk.

De Abarth Punto Evo, Ford Fiesta ST, Peugeot 207 GTI, Opel Corsa OPC, Renault Clio RS, Seat Ibiza Cupra, Skoda Fabia RS en de Volkswagen Polo GTI. Een rijtje auto’s om het als Japanse concurrent bang van te krijgen, maar dan ken je Suzuki nog niet. Ze doen met de Swift Sport opnieuw een poging een hete hatchback neer te zetten en het de concurrentie moeilijk te maken. De insteek van de fabrikant blijkt echter anders. Geen wedloop naar vermogen, maar een uitgebalanceerde hatchback met een handgeschakelde zesbak en een atmosferische krachtbron. Ouderwets? Niet als het aan de Japanners ligt!

Bommetje
Optisch trapt Suzuki goed af. Het brave uiterlijk van de reguliere Swift is flink op de schop gegaan en omgetoverd tot een compact bommetje. De nieuwe voorbumper oogt agressief en geeft de Swift een ondeugende blik. Deze olijke uitstraling zien we aan de achterzijde waar de diffuser en dubbele uitlaat de dienst uitmaken. 17 inch lichtmetaal maakt het af. In het interieur zijn de verschillen minder spectaculair.

Felle krachtbron
Net als de vorige Swift Sport beschikt de nieuwe generatie over een 1.6 liter grote krachtbron. De viercilinder is echter tegen het licht gehouden met als resultaat extra vermogen, meer koppel en een geringer verbruik. Klinkt goed, maar ook direct in het veld bewijst de krachtbron zich. Onderin wellicht wat loom - de Swift heeft in tegenstelling tot veel concurrenten geen turbo - maar rond en na de 5.000 tpm gretig en krachtig. Het karakter past goed bij de Swift, want ook het onderstel is speels afgesteld en laat ons glimlachend bij het hotel arriveren. Deze Swift Sport biedt absoluut rijplezier, dat kunnen we je nu al verklappen! En hij klinkt nog lekker ook.

Benieuwd of de concurrenten bang moeten worden van de voordelige Swift Sport? Lees het binnenkort in de uitgebreide rijimpressie.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Eerste rij-indruk Suzuki Swift Sport
Eerste rij-indruk Suzuki Swift Sport
Redactie
Door Redactie

Zoeken