Alfa Romeo verlaagt de rente! Een Alfa Romeo Tonale rijden voor €325 euro per maand

Nu zakelijk financieren tegen 1,9% rente | Actie loopt t/m 23 september

Alfa Romeo verlaagt de rente! Een Alfa Romeo Tonale rijden voor €325 euro per maand Ontdek meer

Kia EV6

De Kia EV6 was de steen die een enorme rimpeling in de elektrische autovijver veroorzaakte. Zijn design maakt tongen los, het rijgedrag mixt sportiviteit en comfort op een prachtige manier en bij het snellaadstation zit zijn batterij zo snel weer vol dat je verse koffie van het tankstation niet eens de tijd krijgt om af te koelen.

Kia EV6

Kia EV6 2022

Met zijn baanbrekende techniek en futuristische uiterlijk sleept de Kia EV6 je de toekomst in. Maar met zijn flitsende prestaties en rotsvaste wegligging biedt de EV6 ook ‘ouderwets’, stoer rijplezier.

Of je de Kia EV6 nu een SUV, cross-over of liftback noemt, maakt niet uit. Feit is dat-ie er door zijn lage daklijn en coupéachtige achterruit sportief uitziet. En dat niet alleen, hij onderscheidt zich ook van de massa. Zeker als je wat meer inzoomt op de details. De voorkant is niet zo’n kale, dichte neus als veel andere elektrische auto’s hebben. De led-koplampen zijn optisch met elkaar verbonden door een zwarte strip, en onder de bumper zit een grote luchtinlaat. Zo lijkt de EV6 nog breder dan hij in werkelijkheid al is.

Doordat Kia het accupakket in de bodem van de EV6 heeft geplaatst, ligt het zwaartepunt laag. Gecombineerd met een lange wielbasis en een flinke spoorbreedte voor en achter, is dit een solide basis voor een rotsvaste wegligging. Met een vermogen van 170, 229, 325, of zelfs 585 pk in de indrukwekkende EV6 GT, is dat geen overbodige luxe.

De Kia EV6 doet de term snelladen eer aan. Het gaat met 240 kW en dat betekent dat de acculading in 18 minuten van 10 tot 80 procent gaat.

Kia EV6 review

De elektrische Kia EV6 deelt veel techniek met de Hyundai Ioniq 5. Maar de Kia ziet er veel sportiever uit dan zijn broer. Maakt hij die vlotte looks ook waar in zijn rijgedrag? Dat en meer verschillen tussen de Kia EV6 en de Hyundai Ioniq 5 doen we uit de doeken in deze eerste review.

Kia EV6 actieradius

Wij hebben de actieradius van de Kia EV6 RWD met 77,4 kWh-batterij getest in de praktijk, op de Nederlandse snelweg bij 100 en 130 km/h. Haalt de Kia EV6 met één elektromotor op de achteras het officiële rijbereik van 528 kilometer?

Kia EV6 prijs

Bij zijn introductie was de prijs van de Kia EV6 minimaal 44.595 euro. Kijk hier voor de actuele prijzen van de Kia EV6.

Kia EV6 plus-/minpunten

We hebben de Kia EV6 uitgeroepen tot onze Auto van het Jaar 2021, zo enthousiast waren we over de elektrische cross-over. Maar zelfs de  beste modellen op de markt hebben zo hun eigenaardigheden. Dus presenteren we: drie voordelen én drie nadelen van de EV6 die je als potentiële koper / leaserijder moet weten.


Exclusieve Kia (EV6) verhalen

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties

Zoeken