Kia Niro

De Kia Niro was in 2020 en 2021 de bestverkochte auto van Nederland. Dat komt grotendeels door de populariteit van de elektrische variant, die in aanmerking kwam voor een lagere bijtelling én met subsidie gekocht kon worden. Kia levert van de Niro ook een hybride- en plug-in hybride-versie.

Kia Niro

Kia Niro 2022

De Kia Niro is een ontzettend belangrijke auto! Niet alleen voor Kia, maar ook voor Nederland, dat in de afgelopen vijf jaar de Niro heeft omarmd. De eerste generatie voerde hier jarenlang de verkoopranglijst aan. Gaat zijn opvolger dat ook lukken? De tweede generatie Kia Niro heeft in ieder geval zijn uiterlijk al mee.

Je kunt veel zeggen over de eerste Niro, maar niet dat het een designhoogstandje is. Zijn opvolger doet het op dat gebied beter, met een sprekender front en een c-stijl die ons doet denken aan die van de Smart ForFour. Niet alleen het achterste zijpaneel heeft een afwijkende kleur, ook het plaatwerk rondom de voorste wielkasten en onderop de portieren.

Het interieur oogt strak, met een dashboard dat als een driehoek afloopt van de digitale cockpit naar het infotainmentscherm en verder naar het opbergvak boven het dashboardkastje. Uiteraard is het geheel opgetrokken uit gerecyclede materialen, zoals hemelbekleding van oud behang, stoelen van eucalyptusbladeren, maar ook milieuvriendelijke lak op de deurpanelen.

Overigens is de Niro een beetje groter geworden dan zijn voorganger: met een lengte van 4,42 meter (plus 6,5 centimeter) en een wielbasis van 2,72 meter (plus 2,0 centimeter). De elektrische versie heeft een kofferbak van 475 liter (plus 20 liter voor in de 'frunk'). In de plug-in hybride snoept de batterij een deel van de bagageruimte op en blijft er slechts 348 liter over.

Zoals vanouds kun je kiezen uit een Niro Hybrid, Plug-in Hybrid en Electric. De eerste twee zijn uitgerust met een benzinemotor en een elektromotor. In de hybride komt het geheel tot een vermogen van 141 pk. De stekkerversie is 183 pk sterk en kan op zijn 11,1 kWh batterij 60 km elektrisch rijden. Voor de EV geeft Kia een vermogen van 204 pk op en een bereik van 463 km.

Kia Niro prijs

De Kia Niro komt binnen bereik vanaf 31.995 euro. Voor dat geld heb je de instapversie van de hybride. Een stekkerhybride is 7000 euro duurder (38.995 euro). De elektrische Niro komt later, maar we weten nu al wat hij kost: minimaal 39.795 euro.

Kia Niro review

Met de nieuwe Kia Niro (2022) is iets geks aan de hand: zijn uiterlijk en interieur werden compleet vernieuwd, maar technisch veranderde er bijna niets. Hij is dus lang niet zo vooruitstrevend als de Kia EV6. Hoe zit dat? Aan de hand van de elektrische Kia Niro EV leggen we het uit. Lees hier de Kia Niro review


  Exclusieve Kia (Niro) verhalen

  Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties

  Zoeken