Euro NCAP: 'Vergeet de desastreuze Dacia Spring. Dit zijn de veiligste auto's van 2021!'

Euro NCAP: 'Vergeet de desastreuze Dacia Spring. Dit zijn de veiligste auto's van 2021!'

Bij een aanrijding kunnen de inzittenden van een Dacia Spring of Renault Zoe levensgevaarlijk gewond raken. Dus kun je maar beter in een van de volgende vijf auto's zitten. Want dit zijn, volgens de Euro NCAP, de allerveiligste nieuwe auto's van 2021.

Ieder jaar rijdt de Euro NCAP diverse nieuwe auto's tegen de muur om hun botsveiligheid te testen. De gestelde eisen worden regelmatig bijgesteld. Actieve veiligheidssystemen tellen bijvoorbeeld steeds zwaarder mee in de eindbeoordeling. Vorig jaar testte de Euro NCAP 33 auto's, waarvan 22 de hoogste score van 5 sterren kregen.

Beste Euro NCAP-scores van 2021

Maar van die 22 modellen springen er een aantal bovenuit, omdat ze de beste scores haalden op het gebied van veiligheid voor inzittenden, kinderen, voetgangers en fietsers, en de werking van hun actieve veiligheidsassistenten. Dit zijn de vijf winnaars van 2021: de veiligste nieuwe auto's op de markt:

Tip
Bespaar op je autoverzekering met AutoBewust van Interpolis
Bespaar op je autoverzekering met AutoBewust van Interpolis

Jij maakt zelf keuzes in de dekkingen.
Zo stel je de autoverzekering samen die bij jou past.
En houd je de premie laag.

BMW iX en Polestar 2 als runners-up

Als runners-up noemt de Euro NCAP een aantal modellen die ook uitstekende scores noteerden, maar nét niet aan de top kwamen, zoals de BMW iX, Polestar 2 en Volkswagen Caddy. 

Tip
Goed verzekerd de weg op
Goed verzekerd de weg op

Kies de dekking die bij jouw (elektrische) auto past met de Interpolis Autoverzekering. Standaard € 0,- eigen risico en vrije reparatiekeuze.

Redactie
Door Redactie

Voor jou geselecteerd

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties