Private lease wegenbelasting

Private lease wegenbelasting

Iedere autobezitter in Nederland betaalt wegenbelasting. Hoeveel dit is varieert en is afhankelijk van het type brandstof en het gewicht van je auto. Met deze inkomsten zorgt de overheid dat het wegennet up to date blijft zodat iedereen er onverstoord en comfortabel gebruik van kan blijven maken. Maar hoe zit het met de wegenbelasting bij private lease?

Automobilisten die wel eens de zuiderburen met hun voertuig hebben bezocht zullen het wel kennen; je rijdt de grens over en ineens hobbel je over de weg alsof je wielen vierkant zijn geworden. In Nederland zul je dit bijna niet tegenkomen. Dit komt omdat de wegen goed worden bijgehouden. Dit wordt mede mogelijk gemaakt door de wegenbelasting die iedere automobilist betaalt. Dit bedrag wordt bepaalt door het gewicht en de brandstof van je auto en wordt maandelijks afgeschreven. Het is simpelweg een van de kostenposten die het bezitten van een auto met zich meebrengt.

Betaal je met private lease wegenbelasting?

Met private lease werkt de wegenbelasting anders. De auto is niet jouw bezit, wat de situatie verschillend maakt. Wanneer je een private leasecontract aangaat, betaal je een all-in prijs. Dit wil zeggen dat alle bijkomende kosten al berekend zijn in het maandbedrag. Geen zorgen over afschrijving, verzekering, onderhoud en dus de wegenbelasting. 

De wegenbelasting wordt niet los afgeschreven. Dit wordt gezien als een groot voordeel van private lease. Het biedt immers een hoop rust en duidelijkheid dat al de uitgaven gebundeld zijn in één bedrag. 

Meer over private lease