Private lease looptijden en contract opzeggen

Private lease looptijden en voortijdig opzeggen

Het is dus cruciaal dat je een private lease looptijd kiest bij jou past. Je wilt namelijk niet dat je achteraf spijt krijgt en met een bindend contract zit waar je niet vanaf komt. In dit geval zijn er wel oplossingen te bedenken, maar eenvoudig zijn deze niet. Je zou bijvoorbeeld kunnen proberen het contract over te laten nemen door iemand anders. Deze persoon moet dan echter wel gevonden worden. 

Private lease contract opzeggen

En kun je dan je private lease contract opzeggen? Kan dit eigenlijk wel? Het antwoord is niet eenduidig. Het komt namelijk wel voor dat private leasecontracten kosteloos worden opgezegd, maar wel in specifieke gevallen. Het is bijvoorbeeld mogelijk om je private leasecontract op te zeggen in het geval van een scheiding, gedwongen ontslag, arbeidsongeschiktheid of zelfs overlijden. 

In laatstgenoemde geval kan de partner het contract overnemen of kosteloos termineren. Deze voorwaarden zijn bij veel aanbieders gelijk. Wanneer je voor een aanbieder kiest die aangesloten is bij het Keurmerk Private Lease, gelden deze voorwaarden altijd. 

Wanneer er geen sprake is van een van deze voorwaarden, is het contract enkel op te zeggen tegen betaling. Je betaalt dan een boete ter waarde van een deel of zelfs het hele bedrag dat je verschuldigd bent met je lopende private lease contract. 

Private lease contractduur

Looptijden in onze vergelijker variëren van 24 tot 72 maanden. Daarbij geldt dat hoe langer je contract loopt, hoe voordeliger deze maandelijks is. Met een langer contract ben je echter een stuk minder flexibel. Voor de flexibiliteit die een korter contract je biedt, betaal je dus. En dit kan in de papieren lopen. Of dit het waard is ligt aan jouw behoeftes. Wanneer je verwacht een grotere auto nodig te hebben of als je graag om de twee jaar een andere (nieuwe) auto wilt rijden kan het bijvoorbeeld nuttig zijn een korter contract te kiezen. 

Meer over private lease