Keurmerk Private Lease

Keurmerk private lease

Niet elke ervaring met private lease is zorgeloos. Er zijn bepaalde leasemaatschappijen die het niet zo nauw nemen met hun voorwaarden en het welzijn van hun klanten. Zo verhogen ze tijdens contracten zonder reden de prijzen, is het product incompleet en ben je niet beschermd tegen te hoge financiële lasten. 

Om dit te voorkomen is het Keurmerk Private Lease door de vereniging van professionele autoleasemaatschappijen (VNA) opgericht. Door te kiezen voor een leasemaatschappij die aangesloten is bij het Keurmerk Private Lease weet je dat je beschermd bent en op goede voorwaarden kan rekenen. Alle maatschappijen in onze private lease vergelijker zijn aangesloten bij het Keurmerk Private Lease. 

Waarom is het Keurmerk Private Lease belangrijk?

Het Keurmerk Private Lease biedt je enkele garanties wat betreft het proces omtrent het aangaan van het leasecontract. Deze garanties zijn weergegeven in de algemene voorwaarden van het keurmerk. Wanneer een aanbieder is aangesloten bij het keurmerk, heb je over deze bepaalde zaken dus zekerheid. De volgende zaken zijn in de algemene voorwaarden vastgelegd en zijn daarmee zekerheden: 

  • De maandtermijn mag niet zomaar tussentijds verhoogd worden
  • Wanneer er schade wordt gereden, zitten hier maximaal toegestane kosten aan vast 
  • Het proces omtrent het inleveren van de leaseauto staat vast
  • De voorwaarden omtrent het voortijdig opzeggen van het leasecontract staat vast
  • Een borgsommaximum is vastgesteld
  • Een bedenktijd van 14 dagen is verplicht 
  • Een geschillencommissie is actief en behandeld zaken

De voorwaarden van het Keurmerk Private Lease zijn tevens duidelijk vormgegeven in de vijf voorwaarden die het keurmerk hanteert. 

Eerlijke voorwaarden

Allereerst ben je met het keurmerk verzekerd van eerlijke voorwaarden. De algemene voorwaarden zijn fair en tot stand gekomen in samenwerking met de Consumentenbond. Deze voorwaarden moeten aan strenge criteria voldoen. Een voorbeeld daarvan is dat de afgesproken maandprijs niet tussentijds kan worden verhoogd. Ook de verrekening van meer- en minderkilometers zijn voor een vast en eerlijk tarief vastgezet en de voorwaarden van schade en contractbreuk zijn duidelijk vastgelegd. 

Compleet product

Wanneer leasemaatschappijen aangesloten zijn bij het Keurmerk Private Lease ben je zeker van een compleet product. Ook zorgen de kleine lettertjes niet voor onnodige en vervelende verrassingen. Onderhoud, reparatie, verzekeringen (WA+ casco), pechhulp, vervangend vervoer en wegenbelasting zijn zonder uitzonderingen altijd inbegrepen in het contract. 

Bescherming tegen te hoge financiële lasten

Het keurmerk beschermt je tegen te hoge financiële lasten. De leasemaatschappij kijkt dan ook samen met jou als klant hoeveel je maandelijks kan besteden. Dit doen ze mede door je leasecontract als BKR-registratie door te geven. Hierdoor voorkomt het Keurmerk Private Lease dat je in financiële problemen verwikkeld raakt.

14 dagen bedenktijd

Na het afsluiten van het private leasecontract krijg je 14 dagen bedenktijd. Dit gebeurt om het proces van het kiezen voor een leaseauto zo zorgeloos mogelijk te maken. Wanneer je de leaseauto direct wil ontvangen kun je ook afzien van de bedenktijd. 

Zekerheid bij klachten

Zelfs met al de voorwaarden van dien is het mogelijk dat je klachten hebt over het proces of je auto. Mocht dit het geval zijn kun je terecht bij een onafhankelijke geschillencommisie. Deze commissie buigt zich over de klachten en doet daar uitspraken over. Op deze manier ben je er zeker van dat eventuele problemen altijd worden beoordeeld door een onafhankelijke partij en worden opgelost.  

Keurmerk private lease ontzorgd

Het Keurmerk Private Lease zorgt er met deze voorwaarden en voordelen dus voor dat de ontzorging die het product private lease biedt in stand gehouden wordt. Je hoeft je geen zorgen te maken over dat je een contract af gaat sluiten waar je later spijt van krijgt. Op deze manier kun je zonder zorgen op zoek gaan naar de private leaseauto en de voorwaarden die bij jou passen. 

Wil jij privé een auto leasen? Gebruik dan onze private lease vergelijker om de beste deal te scoren. 

Meer over private lease