Private lease met inruil

Private lease met inruil

Je kent het dilemma vast wel; ga je bij de koop van een nieuwe auto jouw oude auto zelf particulier verkopen of ruil je deze direct in bij de dealer van de nieuwe auto? Wanneer laatstgenoemde een mogelijkheid is kiest het overgrote deel van de bevolking daarvoor. Het levert namelijk het minste gedoe op en kan je een hoop werk besparen. Tevens weet je direct waar je aan toe bent. 

Private lease met inruil

Maar hoe zit het dan met private lease? Wat doe je dan met je oude koopauto? Gelukkig bieden veel aanbieders ook een inruilmogelijkheid aan! Op deze manier kun je de auto gewoon zoals je gewend bent inruilen.

Maar hoe werkt dit dan precies? Het algemene proces omtrent inruil bij private lease verloopt zo: 

  • Je levert alle belangrijke informatie over jouw auto in bij de aanbieder. Let op: het is belangrijk om de staat en eventuele gebreken eerlijk aan te geven bij de leasemaatschappij. Zo kom je niet later alsnog in de problemen en kan de waarde realistisch worden geschat.
  • De leasemaatschappij doet een bod op jouw auto. 
  • Wanneer je dit bod accepteert en dus een overeenkomst hebt bereikt wordt dit schriftelijk vastgelegd.
  • Vaak is er dan sprake van gelijk oversteken; wanneer je de nieuwe auto komt ophalen, lever je de oude in.
  • Uitbetaling vindt plaats. Dit is mogelijk op verschillende manieren. Hoe dit loopt verschilt per aanbieder, dus let goed op de voorwaarden bij elke leasemaatschappij. Het komt voor dat je het koopbedrag direct uitbetaald krijgt. Het komt echter vaker voor dat het inruilbedrag wordt verwerkt in het maandbedrag van je private leasecontract. Hiermee zorg je dus ook voor een lagere BKR-registratie.

Laatstgenoemde kan voor veel mensen erg belangrijk zijn. Door deze registratie naar beneden te brengen kan het maximale leenbedrag alweer een stuk hoger uitvallen. Dit is echter niet alleen te bereiken door middel van inruil.

Leasetarief verlagen met aanbetaling

Een lager maandbedrag kan ook bereikt worden door te private leasen met aanbetaling. Oftewel: je start het private leasecontract met een vooruitbetaling. Je betaalt voor de contractperiode een bepaald bedrag vooruit, zodat je maandelijkse bedrag lager uitvalt. Dit zorgt dan bijvoorbeeld weer voor een lagere registratie bij het BKR. Ga goed na of dit mogelijk is bij jouw potentiële aanbieder. 

Bij de meeste aanbieders in onze private lease vergelijker is het mogelijk om deel vooraf te betalen zodat je maandelijkse kosten lager uitvallen.

Meer over private lease