Opbouw private lease prijs

Opbouw private lease prijs, hoe zit het?

Het grote voordeel van private leasen is dat alle kosten worden meegenomen in een duidelijk en overzichtelijk maandbedrag. Alleen de brandstof (stroom) moet je zelf nog betalen. Welke kosten vallen binnen het lease bedrag? En welke niet?

Onderhoud

De leaseauto wordt geleverd door de dealer. De dealer doet ook het onderhoud van de lease auto zo lang het contract loopt. De jaarlijkse beurt, het vervangen van banden, de verplichte APK en mogelijke mankementen worden kosteloos opgepakt door de dealer. Let wel op: schades vallen hier niet onder. Hiervoor geldt dat er een eigen risico wordt gerekend.

Verzekering inclusief

Ook de verzekering valt binnen de leaseprijs. Het gaat hier altijd om een allrisk verzekering waarbij alle schades gedekt worden. Maar let op! Vaak is er sprake van een eigen risico: een minimum bedrag dat je zelf moet betalen aan een schadereparatie. Dit eigen risico geldt per schadegeval. Let goed op de voorwaarden bij de lease deal die jij wil afsluiten.

Belasting inclusief

Wie een eigen auto heeft, betaalt hiervoor wegenbelasting. Het bedrag is afhankelijk van het gewicht van de auto en de brandstof. De wegenbelasting is valt echter in de afgesproken lease prijs.

Afschrijving inclusief

Dit is een belangrijke, want veel mensen vergeten de afschrijving mee te rekenen in een vergelijking tussen kopen of leasen. De afschrijving is het bedrag dat de auto elk jaar minder waard wordt. Dit bedrag ‘betaal’ je ook bij een nieuwe auto, die is na vier jaar namelijk ook minder waard dan toen hij nieuw was. De afschrijving is inclusief en bepaalt zelfs voor een groot deel de leaseprijs.

Brandstof en stroom zelf afrekenen

Het enige dat je nog zelf moet betalen bij private lease is de brandstof (benzine of diesel) of stroom. De kosten hiervoor zijn zo afhankelijk van gebruik en veranderen doorlopend, vandaar dat deze niet inclusief zijn. Regelmatig is het wel mogelijk om de brandstof mee te betalen in de leaseprijs. Hier wordt dan een bedrag toegevoegd aan de leaseprijs, elke maand wordt het verschil tussen het voorschot en het echte verbruik verrekend.

Meer over private lease