Goedkoopste private lease auto’s

Goedkoopste private lease auto's

Wat zijn de tien goedkoopste private lease auto’s van 2023?

Voordat we de lijst tonen, is het belangrijk dat we duidelijk maken dat het bedrag dat je maandelijks kwijt bent aan private lease afhangt van de gekozen kilometerbundel, looptijd en uiteraard auto. Op deze lijst zullen voornamelijk stadsauto’s te zien zijn, aangezien deze het goedkoopst zijn. Ook tonen we vanafprijzen. Het gaat in deze gevallen dus om de kleinste kilometerbundels en de langst mogelijke looptijden. De prijs loopt op als je dit aanpast.

 1. Fiat 500

De welbekende Italiaanse stadsauto is een van de meest stijlvolle opties in zijn klasse. Tevens is de hatchback de meest goedkope private lease auto uit onze vergelijker! Dat is een no-brainer toch?

 1. Kia Picanto

De Picanto is het meest compacte Kia model. Kia staat bekend als een merk dat staat voor betrouwbaarheid, maar ook van een leuke auto met een rijke uitrusting. Het is niet voor niets een van de meest populaire auto’s van Nederland.

 1. Fiat Panda

Nog een Fiat! De Panda is een bekende naam, al sinds 1981. Het is een enorm leuke, aparte en tevens praktische hatchback. Hij is ruimer dan je zou denken en rijdt erg prettig.

 1. Mitsubishi Space Star

De Mitsubishi Space Star is al tijden de goedkoopste auto om nieuw te kopen in Nederland. Ook voor private lease is de bekende Japanner een goedkope optie.

 1. Toyota Aygo X

De Aygo is al sinds jaar en dag een van de beste compacte auto’s. In 2022 gooide Toyota het roer om en doopten zij de nieuwe Aygo tot Aygo X. Hetzelfde betrouwbare pakket, alleen in een kleine crossover-mal gegoten.

 1. Hyundai i10

De Hyundai i10 is een guitige, leuke, frisse en bovenal betrouwbare auto. Daarnaast is hij ook nog eens goedkoop, ook in gebruik.

 1. Fiat 500C

Dit is het cabrio-broertje van de 500. Rol het dak naar beneden en laat het zonnetje op je bol schijnen. Slechts voor een kleine meerprijs ten opzichte van de 500 zit jij al in een echte cabrio.

 1. Nissan Micra

Nog zo’n Japanner! In het land van de rijzende zon weten ze nu eenmaal hoe ze betrouwbare en fijne auto’s moeten produceren. En ze zijn nog goedkoop ook.

 1. Hyundai i20

We gaven het al aan bij de i10: Hyundai is een enorm betrouwbaar merk. Deze auto is een slag groter dan de i10 en is een uitstekende budgetoptie wanneer je iets meer ruimte prefereert.

 1. Mazda2

De Mazda2 is het meest compacte model van Mazda. Enorm betrouwbaar en erg prettige rijeigenschappen zijn wat deze auto zo aantrekkelijk maken. En de prijs natuurlijk.

Wat zijn de vijf goedkoopste elektrische auto’s om te leasen?

Wanneer je graag de overstap naar elektrische auto’s wilt maken, zijn er genoeg mogelijkheden die rekening houden met jouw budget. We laten je de vijf goedkoopste elektrische auto’s uit onze vergelijker zien. Zo hoef je niet jouw spaarvarken te slachtofferen om elektrisch te kunnen rijden.

 1. Dacia Spring

Dacia pakt de koppositie met de Spring, die de goedkoopste elektrische auto van het moment is. De cross-over is door zijn crossover-carrosserie ook nog eens ruimer dan de meeste auto’s op deze lijst.

 1. Smart ForTwo

Dit leuke kleine wagentje biedt plaats aan twee personen en is ideaal voor het stadsverkeer. Vanaf 2020 is deze Smart ook elektrisch verkrijgbaar.

 1. Renault Twingo

De Renault Twingo is uiteraard een naam die bij vrijwel iedereen bekend in de oren zal klinken. De Fransen brachten deze elektrische versie van de stadsauto in 2020 naar Nederland. 

 1. Fiat 500

Wederom haalt een Fiat 500 de lijst. Alles wat te zeggen valt over deze auto hebben we al benoemd. Stijlvol, rijke uitrusting en gewoon goed. Ook de elektrische versie van de 500, die Fiat in 2020 introduceerde.

 1. Nissan Leaf

De Nissan Leaf was een van de allereerste elektrische auto’s die op de markt werd geïntroduceerd. Nissan leunt met deze Leaf dus op ruim een decennium aan ervaring.

Meer over private lease