Private lease kilometers berekenen

Private lease kilometers berekenen

De kilometerbundels worden in stappen van 2.500 of 5.000 kilometers aangeboden. Dit loopt van 5.000 kilometer tot 30.000 kilometer. Het kan een lastige en ingewikkelde berekening zijn voor welke kilometerbundel je moet gaan, wanneer je tussen een bundel valt. Ook kan het uiteraard lastig zijn om precies te voorspellen hoeveel kilometers je gaat afleggen. Toch is het aanbevolen om hier goed over na te denken, voor je een private leasecontract aangaat. Het kan namelijk erg duur worden wanneer je buiten je bundel kilometers maakt.

Hoe kies ik mijn private lease kilometerbundel?

Voordat je een kilometerbundel kiest begin je uiteraard met bedenken hoeveel kilometers je jaarlijks rijdt. Denk hierbij aan woon-werkverkeer, weekenduitjes, ritjes naar je ouders enzovoort. Vergeet niet de rit naar je zomervakantiebestemming! Bij sommige aanbieders wordt jaarlijks gekeken naar het aantal kilometers dat je hebt gereden, bij andere pas na het contract. In laatstgenoemde geval worden de jaren met elkaar verrekend, waardoor het niet uitmaakt dat je in een jaar meer hebt gereden dan in een ander jaar.

Kan ik beter voor een te klein of een te groot kilometerpakket kiezen?

Wanneer het aantal kilometers dat je rijdt precies valt tussen twee bundels, is het een kwestie van uitrekenen wat goedkoper is. Belangrijk om daarbij rekening te houden is dat kilometers die je buiten je bundel rijdt duurder zijn dan kilometers die in je bundel zitten. Zoek dus uit hoe duur meerkilometers zijn bij jouw aanbieder. Wanneer je dit weet, kun je simpelweg berekenen welke bundel beter bij jou past. 

Kan ik mijn kilometerbundel verhogen of verlagen?

Bij sommige aanbieders is het toegestaan om je kilometerbundel tussentijds te verhogen of te verlagen, wanneer je merkt dat de kilometerbundel die je hebt gekozen niet past bij jouw situatie. Hiermee voorkom je dat je teveel of juist te weinig betaalt. Verlaag jij jouw bundel? Het verschilt per aanbieder of er sprake is van teruggave met terugwerkende kracht.

Meer veelgestelde vragen over private lease