Private lease aanbiedingen

Private lease aanbiedingen, waar moet je op letten?

Goedkope private lease aanbiedingen: waar moet je op letten?

Het is dus te adviseren om je niet blind te staren op de prijs die je maandelijks moet betalen. Er zijn andere belangrijke voorwaarden die je niet moet vergeten wanneer je een keuze gaat maken voor een bepaalde auto en contractvoorwaarden.

Waar moet ik op letten met een private lease aanbieding?

We geven je een lijst met enkele belangrijke zaken waar je op moet letten als je een private lease aanbieding hebt gevonden. Zo kun je na het doorlopen van de lijst met een gerust hart het private lease contract aangaan bij desbetreffende partij.  

  • De uitvoering van de auto

De maandprijs wordt niet alleen bepaald door het model, maar ook de uitvoering van dat model. Er zit een wezenlijk verschil tussen het instapmodel en de meest luxe versie van de auto die jij wilt leasen. Je moet om deze reden oppassen dat je niet een private lease aanbieding kiest voor een uitvoering die niet bij jou past.

Het is mogelijk dat op de instapmodellen vrij basale zaken als airconditioning, centrale vergrendeling en elektrische ramen niet aanwezig zijn. Let daarom goed op de uitrusting van de auto die in de private lease actie is.

  • Looptijd van het contract en de kilometrage

Twee van de belangrijkste voorwaarden in een private leasecontract zijn de looptijd van het contract en het aantal kilometers dat je mag rijden. Kijk hiermee goed naar wat je nodig hebt en in wat voor een situatie zit. Ben je bijvoorbeeld van plan om van baan te wisselen en te verhuizen? Of ga je misschien toch wat vaker langs bij je ouders?

Kies voor een contractlengte en een kilometrage die past bij jouw huidige én toekomstige situatie. Daarbij moet vermeld worden dat het aantal kilometers dat je gemiddeld jaarlijks rijdt vaak onderschat wordt, dus het is niet verkeerd om dit ruim te schatten. Het is namelijk bij sommige aanbieders niet mogelijk om je kilometrage tijdens je contract aan te passen. Teveel gereden kilometers kunnen relatief duur worden.

  • Flexibiliteit omtrent meer- of minder kilometers

We noemden het in het vorige punt al kort; het verschilt erg per aanbieder of je de kilometrage tijdens het contract mag aanpassen. In sommige gevallen is het helemaal niet of slechts beperkt mogelijk.

In andere gevallen kun je het aanpassen wanneer je wil en worden de kilometers die je wel in je contract hebt staan maar niet hebt gereden aan je terugbetaald. Let dus goed op hoe het zit voor het contract dat jij wil afsluiten.

  • Wat zit in het contract en wat niet?

Er zijn voorwaarden die niet kunnen ontbreken in een private leasecontract. We hebben het dan over de wegenbelasting, afschrijving, rente, reparatie, onderhoud en verzekering. Voorwaarden die hier niet onder vallen zijn optioneel en dus niet aanwezig in elk contract. Deze voorwaarden kunnen echter wel handig zijn of zelfs als noodzakelijk kunnen worden ervaren.

Zo kun je bijvoorbeeld denken aan rechtsbijstandverzekering, aanvullende verzekeringen (bijvoorbeeld inzittendenverzekering), pechhulp in binnen- en buitenland en vervangend vervoer na 24/48/72 uur. Welke voorwaarden zijn voor jou belangrijk, en zitten die in het contract dat je wil aangaan?

  • Voorwaarden voor vroegtijdige contractbeëindiging

Er zijn nu eenmaal bepaalde vervelende omstandigheden die ervoor kunnen zorgen dat een private leasecontract niet meer betaalbaar is voor je. Dan hebben we het bijvoorbeeld over een scheiding, een onverwachts ontslag of ziekte. In dit soort gevallen is je private leasecontract waarschijnlijk een van de laatste dingen waar je aan denkt, maar toch kan dit een grote last voor je gaan vormen.

Hoe gaat het in zijn werk wanneer je het maandbedrag simpelweg niet meer kan dragen? Correcte en betrouwbare aanbieders bieden je in het geval van bepaalde persoonlijke omstandigheden zoals we die net hebben genoemd een contractontbinding aan, zodat je hier geen zorgen meer om hebt.

Dit is echter niet bij elke leasemaatschappij het geval. Wees hier heel waakzaam op en zorg ervoor dat je bij persoonlijke omstandigheden altijd onder je contract uit kan komen. Leasemaatschappijen die bij het Keurmerk Private Lease zijn aangesloten hebben altijd deze optie bij bepaalde omstandigheden.

  • Schade- en pechprocedure

Het kan natuurlijk voorkomen dat je schade rijdt. Wat vervelend! Je wil uiteraard niet dat je naast deze vervelende situatie ook nog eens tegen problemen aanloopt met je private lease aanbieder. Bij niet-verhaalbare schade wordt er door de leasemaatschappij normaal gesproken aanspraak gedaan op je eigen risico.

Normaliter ligt dit bedrag standaard rond 500 euro. Dit is echter ook te verlagen door maandelijks extra te betalen. Soms is het eigen risico zelfs helemaal af te kopen. Het is handig om bewust te zijn van de procedure en voorwaarde omtrent schade en pech.

Hoe kies ik de beste private lease aanbieding?

Maar hoe kies je dan de beste private lease aanbieding? Zorg ervoor dat je goed nadenkt over de gestelde voorwaarden, het is immers een langdurige betalingsverplichting die je aan gaat. 

Sommige private lease deals lijken te mooi om waar te zijn. Kijk goed naar je situatie en of alle voorwaarden die gesteld zijn hierbij passen. Het gaat niet enkel om de laagste prijs. Als je echt op zoek wil gaan naar de goedkoopst mogelijke private lease aanbieding zul je concessies moeten doen. De goedkoopst mogelijke deal betreffen vrijwel uitsluitend kleine stadsauto’s, waarin je niet veel ruimte hebt. Ook is de uitrustings- en optielijst over het algemeen gelimiteerd. Ook gaat het vaak over een langdurig contract (72 of 60 maanden) en weinig kilometers (5.000 of 10.000 kilometers).

In onze private lease vergelijker vind je makkelijk een passende private lease deal door gebruik te maken van de filters. Je vindt in de vergelijker het meest recente aanbod van vele betrouwbare leasemaatschappijen. Zo weet je zeker dat je iets kiest wat bij je past. 

Populaire private lease merken

Meer weten over private lease