'Seat met het hoofd op het hakblok. Volkswagen Group trekt de stekker eruit'

'Seat met het hoofd op het hakblok. Volkswagen Group trekt de stekker eruit'

Welk merk binnen de Volkswagen Group heeft nog géén elektrische auto? Seat! Bovendien staan er voor de komende tijd geen nieuwe modellen op de rol voor de Spaanse fabrikant. De reden? Volkswagen denkt erover om met Seat te stoppen.

Althans, dat is de conclusie van de Duitse krant Handelsblatt, die opmerkelijke uitspraken van Wayne Griffiths, topman van Seat en Cupra, tegen het licht hield. Zo sprak Griffiths tijdens de jaarlijkse persconferentie van Seat alleen maar over het nieuwe merk Cupra, dat een paar jaar geleden werd afgesplitst van Seat. Het weinige wat hij over Seat zei, ging over de dieprode cijfers en dat de fabrikant zich geen verliezen meer kan veroorloven. Cupra maakt winst, Seat niet.

Seat heeft én krijgt geen volledig elektrische auto's

De Volkswagen Group wil uiteraard niet bevestigen of Seat op de schopstoel zit, maar de ondernemingsraad van de Spaanse VW-tak is in ieder geval bezorgd. Die noemt het onbegrijpelijk dat Volkswagen een merk met zeventig jaar geschiedenis laat doodbloeden. De raad doelt daarmee op het uitblijven van nieuwe modellen en het feit dat Seat nog steeds geen elektrische auto in zijn leveringsprogramma heeft. Het studiemodel Seat El Born werd doorgeschoven naar Cupra, waar het de Born werd.

Tip
Viaplay aanbieding: bekijk Formule 1 met 20% korting
Viaplay aanbieding: bekijk Formule 1 met 20% korting

Abonneer je nu en start met streamen van sport, films en series

'De toekomst wordt elektrisch. De toekomst is Cupra'

Daarbij wordt er binnen de Volkswagen Group gewerkt aan een elektrische stadsauto. Bij Volkswagen wordt dat de ID. Life, bij Cupra de UrbanRebel. Krijgt Seat misschien ook een eigen model op basis van dezelfde techniek? Nee. "Cupra geeft Seat een toekomst en die toekomst wordt elektrisch", zei topman Wayne Griffiths recent. "De toekomst is Cupra." En als de baas dat al zegt, zouden wij ons ook zorgen gaan maken als we bij Seat zouden werken.

Tip
Goed verzekerd de weg op
Goed verzekerd de weg op

Kies de dekking die bij jouw (elektrische) auto past met de Interpolis Autoverzekering. Standaard € 0,- eigen risico en vrije reparatiekeuze.

Redactie
Door Redactie

Voor jou geselecteerd

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties