Tesla noteert winst

Tesla noteert winst

Hoewel Tesla in ons land al jarenlang behoorlijk succesvol is, kwamen er de laatste tijd uit de richting van de fabriek vooral negatieve cijfers. In het derde kwartaal van 2019 heeft de fabrikant het tij weten te keren.

Over het derde kwartaal van dit jaar boekte Tesla een omzet van 6,3 miljard dollar, oftewel zo'n 5,65 miljard euro. Dat was nauwelijks meer dan in het tweede kwartaal. Het grote verschil is dat Tesla er nu wél iets aan overhield. Terwijl er in het tweede kwartaal nog sprake was van een fors verlies van 408 miljoen dollar (366 miljoen euro), liet Tesla in Q3 een mooie winst van 143 miljoen dollar (128 miljoen euro) noteren. Na de bekendmaking van de positieve cijfers, schoot het Tesla-aandeel op de NASDAQ-beurs met meer dan 20 procent de lucht in.

Tesla noteert winst

Goede verkoopcijfers Tesla Model 3

Tesla dankt het positieve resultaat naar eigen zeggen aan de forse besparingen die het bedrijf heeft doorgevoerd. Maar uiteraard spelen de uitstekende verkoopcijfers van de Model 3 ook een belangrijke rol. Wereldwijd wist Tesla van juli tot en met september bijna 80.000 Models 3 te slijten. De Model S en Model X lopen veel minder hard: dit duo bleef hangen op zo'n 17.000 stuks. De totale productie lijkt dit jaar op zo'n 360.000 auto's uit te komen, en dat is conform de doelstelling.

Tip
Bespaar op je autoverzekering met AutoBewust van Interpolis
Bespaar op je autoverzekering met AutoBewust van Interpolis

Jij maakt zelf keuzes in de dekkingen.
Zo stel je de autoverzekering samen die bij jou past.
En houd je de premie laag.

Tesla noteert winst

China en Model Y zorgen voor verdere groei

Momenteel is de Tesla-fabriek in Sjanghai nog aan het proefdraaien. Wanneer die op stoom is, hoopt Tesla zijn wereldproductie fors uit te breiden. China is de grootste markt voor middenklasse-sedans. Als de Tesla Model 3 daar grofweg evenveel gaat kosten als vergelijkbare benzineauto's, verwacht Tesla dat China de grootste afzetmarkt wordt voor de Model 3. Daarnaast werkt de fabrikant hard aan productie-uitbreiding in Europa. Dat is wel nodig ook, want de Model Y, Tesla's aankomende compacte SUV, zal waarschijnlijk ook op een grote vraag mogen rekenen.
Maar vooralsnog is niet bekend waar de nieuwe Tesla-fabriek komt. Dus voordat de nieuwe Europese giga factory op volle toeren draait, zijn we wel een paar jaar verder.

Tip
Goed verzekerd de weg op
Goed verzekerd de weg op

Kies de dekking die bij jouw (elektrische) auto past met de Interpolis Autoverzekering. Standaard € 0,- eigen risico en vrije reparatiekeuze.

Tesla noteert winst
Tesla noteert winst
Gert Wegman
Door Gert Wegman

Speelt al zijn leven lang met auto’s en taal, en wordt daar sinds 1989 nog voor betaald ook. Werkte ooit voor de industrie, maar is in 2002 ‘overgelopen’ naar de media. Dol op turbo’s, eigenzinnige auto’s en klassiek motorgegrom, gefascineerd door de stille kracht van EV’s. Lees meer »

Voor jou geselecteerd

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties