Tesla krijgt groen licht voor Chinese productie Model 3

Tesla krijgt groen licht voor Chinese productie Model 3

Het duurt nog even voordat de nieuwe Gigafactory in Shanghai klaar is, maar Tesla heeft alvast toestemming van de Chinese overheid om met de productie te starten. Naar verwachting rollen de eerste auto's eind dit jaar van de band.

Tesla begint uiteraard met de Model 3 en voegt later de Model Y toe. De Model S en Model X zullen niet in China worden gemaakt. Naar verluidt heeft de Gigafactory in Shanghai een capaciteit van zo'n 500.000 auto's per jaar. Al zal dat aantal in 2020 in ieder geval nog niet gehaald worden.


Handelsoorlog China en VS

De nieuwe Gigafactory heeft een aantal voordelen voor Tesla. Zo heeft de fabrikant geen last van de handelsoorlog tussen China en de Verenigde Staten en komen de Model 3 en Model Y op de Chinese markt in aanmerking voor belastingvoordelen. Voordelen die geïmporteerde EV's niet hebben.

Tip
Bespaar op je autoverzekering met AutoBewust van Interpolis
Bespaar op je autoverzekering met AutoBewust van Interpolis

Jij maakt zelf keuzes in de dekkingen.
Zo stel je de autoverzekering samen die bij jou past.
En houd je de premie laag.

Bijna 100.000 Tesla's

In het afgelopen kwartaal (juli, augustus en september) produceerde Tesla in totaal 96.155 auto's, waarvan precies 79.837 van het type Model 3 waren. In de drie maanden daarvoor werden 87.048 Tesla's op hun wielen gezet. Het bedrijf hoopt dit kwartaal rond de 110.000 uit te komen.

Tip
Goed verzekerd de weg op
Goed verzekerd de weg op

Kies de dekking die bij jouw (elektrische) auto past met de Interpolis Autoverzekering. Standaard € 0,- eigen risico en vrije reparatiekeuze.

Redactie
Door Redactie

Voor jou geselecteerd

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties