Goedkope EV: private lease de BYD Dolphin al vanaf 348 euro met subsidie

Het Chinese BYD debuteerde met de Atto 3, Han en Tang in Nederland, en breidde later dit jaar hun modellengamma uit met de Seal en de BYD Dolphin. Laatstgenoemde is een bijzonder scherpe deal en is met subsidie al vanaf 348 euro beschikbaar via de private lease vergelijker van Auto Review.

Met private lease ga je niet alleen voor een scherp maandtarief, je kiest vooral voor de ontzorging die het biedt. Je hoeft je namelijk niet meer druk te maken om vaste kosten als de verzekering, afschrijving en vooral het onderhoud. Al deze zaken zijn namelijk al verwerkt in je maandbedrag. Daar komen alleen de stroomkosten nog bij.

Veel mensen zijn zich er niet van bewust dat het leasen van een elektrische auto extra voordelig kan zijn dankzij de SEPP-subsidie. Deze subsidie, die oploopt tot €2.950, wordt verdeeld over maximaal 48 maanden uitgekeerd bij een private leasecontract. Dit betekent dat je elke maand een extra bijdrage van €61,46 ontvangt, wat het leasen van een elektrische auto nog aantrekkelijker maakt. Dit voordeel geldt voor de volledige looptijd van je contract, tot een maximum van 48 maanden, onafhankelijk van hoe lang je contractduur daadwerkelijk is.

Een van de auto’s die je vindt in onze vergelijker is de Dolphin. Deze volwaardige gezinsauto is volledig elektrisch en voorzien van alle moderne gemakken. De BYD Dolphin private lease je voor een scherp maandtarief via Auto Review.

BYD Dolphin in een notendop

Specificaties

Uitvoeringen Active Boost Comfort Design
Vermogen (pk) 95 177 177 204
Koppel (Nm) 180 260 310 310
Accucapaciteit (kWh) 46 46 62 62
WLTP-actieradius (km) 340 310 427 427
Laadvermogen (kW) 7 11 11 11
Snellaadvermogen (kW) 60 60 60 88

Pluspunten

+ Bijzonder rijk uitgerust vanaf basismodel
+ LFP Blade-batterij van BYD is zeer veilig en efficiënt
+ Volwaardige elektrische C-segmenter (gezinsauto) voor scherpe prijs
+ Comfortabele stoelen en aangenaam veercomfort

Minpunten

- Mogelijk imagoprobleem door Chinese afkomst
- Basismodel kan slechts 1 fase-laden met maximaal 7 kW
- Snellaadvermogen over de hele linie niet erg indrukwekkend

BYD Dolphin standaarduitrusting

Zoals benoemd ben je met de standaarduitvoering van de BYD Dolphin al rijk toebedeeld. Zo krijg je standaard:

 • Adaptieve cruise control met stop & go functie
 • LED-verlichting rondom
 • Automatische airconditioning met Climate Control
 • Warmtepomp
 • 16 inch lichtmetalen velgen
 • Keyless entry en start
 • Cross Traffic-waarschuwing
 • 360 graden-parkeercamera
 • Lane departure-waarschuwing
 • Actieve rijbaancontrole
 • Verkeersbordherkenning
 • Een 12,8 inch touchscreen met Apple CarPlay en Android Auto

BYD Dolphin - Welke uitvoering moet je hebben?

Voor welke uitvoering van de BYD Dolphin moet je gaan? Als je voor de scherpste prijs wilt gaan en kan leven met het mindere (laad)vermogen, is de Active-uitvoering al een geschikte keuze. Je profiteert hierbij al van de indrukwekkende basisuitrusting. Als je de Boost-uitvoering leaset, beschik je over een stuk meer vermogen en laad je door middel van 2 fase-laden de Dolphin sneller op thuis of in de wijk. Wel doe je concessies wat betreft de actieradius.

Dit kun je voorkomen door te kiezen voor de Dolphin Comfort, aangezien deze versie beschikt over de grotere batterij van 62 kWh. Dit accupakket zit ook in de Dolphin design. Met deze versie krijg je ook een groter snellaadvermogen en enkele features zoals bijvoorbeeld een kantelbaar en schuifbaar panoramadak of privacy glass.

BYD Dolphin private lease

De BYD Dolphin is verkrijgbaar in combinatie met private lease vanaf € 399,00 per maand met een looptijd van 72 maanden en 5.000 km per jaar. Bekijk alle BYD Dolphin private lease prijzen.

Wil je toch liever een ander model? Kijk dan verder in onze private lease vergelijker


Shane Jebbink
Door Shane Jebbink

Kon als kleine jongen geen straat doorlopen zonder van iedere auto de modelnaam te noemen. Maakt er in zijn vrije tijd een sport van om alle occassionwebsites af te speuren naar de perfecte auto, om vervolgens even later met een compleet ander model op de proppen te komen. Lees meer »

Voor jou geselecteerd

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

 • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
 • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
 • ✓ Speciale kortingen en acties