Auto Review-auto van het jaar 2021 - De keuze van Jaap Peters

Auto van het jaar 2021 - De keuze van Jaap Peters

Wat zijn de auto’s die het jaar 2021 kleur gaven? Alle redacteuren van Auto Review wikten en wogen en kozen twee favorieten. Deze keer de keuze van hoofdredacteur Jaap Peters.

Dacia Sandero

Dat je in een grote BMW of Mercedes superlatieven tekortkomt om de luxe te beschrijven, is logisch. Maar het is leuker om verrast te worden door een merk dat je tot voor kort nog associeerde met Oostbloktroep en onooglijke Logans. Bij de nieuwe Dacia Sandero klopt alles.

In heel 2021 reed ik geen auto waarbij de balans tussen de bescheiden prijs en de hoge kwaliteit zo goed was. Ook met zijn uiterlijk hoeft de Sandero zich niet schaamtevol in een hoekje terug te trekken. Tot slot lach je je met de zeer betaalbare lpg-versie ook nog eens een kriek bij de pomp, als je de exorbitante benzineprijzen bekijkt.

Tip
Bespaar op je autoverzekering met AutoBewust van Interpolis
Bespaar op je autoverzekering met AutoBewust van Interpolis

Jij maakt zelf keuzes in de dekkingen.
Zo stel je de autoverzekering samen die bij jou past.
En houd je de premie laag.

Auto van het jaar 2021 - De keuze van Jaap Peters

Jeep Wrangler 4xe

2021 was een jaar vol vreemde gewaarwordingen: stille straten tijdens een oneindige lockdown, verlaten cafés, een avondklok, mondkapjes die eerst af konden en toen toch weer op moesten. Maar ook de terreinrit met de Jeep Wrangler Rubicon 4xe plug-in hybrid was memorabel.

Met zijn 4WD, lage gearing en sperdiff op beide assen, is hij er als vanouds op gericht om door te rijden waar alle andere auto’s moeten capituleren. Alleen gebeurt dat nu fluisterstil, omdat de geluidloze elektromotor het meeste werk af kan zonder hulp van de benzinemotor. En dus hoor je eigenlijk alleen fluitende vogels en opspattende modder.

Tip
Goed verzekerd de weg op
Goed verzekerd de weg op

Kies de dekking die bij jouw (elektrische) auto past met de Interpolis Autoverzekering. Standaard € 0,- eigen risico en vrije reparatiekeuze.

Jaap Peters
Door Jaap Peters

Van oudsher concentreert zijn autoliefde zich op groot, comfortabel en Frans, maar rijdt nu naar tevredenheid een youngtimer uit Zuid-Duitsland. Ziet vol bewondering hoe de Koreaanse automerken de wereld op z'n kop zetten en snapt nog steeds niet waarom Formule 1 een sport is. Lees meer »

Voor jou geselecteerd

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties