Europese autoverkopen 2021 - In 26 jaar niet zo weinig nieuwe auto's geregistreerd!

Europese autoverkopen 2021 - In 26 jaar niet zo weinig nieuwe auto's geregistreerd!

In de Europese Unie werden afgelopen september precies 718.598 auto's geregistreerd. Dat is ruim 23 procent minder dan in dezelfde maand in 2020 en het laagste aantal in 26 jaar. 

Het probleem is niet zozeer dat mensen geen auto's kopen, maar dat de auto's die ze kopen niet geleverd kunnen worden. De ACEA - het Europese samenwerkingsverband van autofabrikanten - zegt dat het wereldwijde chiptekort de automarkt parten speelt. Diverse autofabrikanten zijn al gedwongen om de productie terug te schroeven (of zelfs stil te leggen), omdat er geen computerchips genoeg zijn.

Over de eerste negen maanden stegen de Europese autoverkopen wel

De Europese landen waar de automarkt in september het sterkst achteruit gingen, zijn Italië (min 32,7 procent), Duitsland (min 25,7 procent) en Frankrijk (min 20,5 procent). Gezien over de eerste negen maanden van 2021 stijgt de Europese markt wel: met 6,6 procent naar 7,5 miljoen auto's. Volkswagen is het bestverkochte merk (874.556 auto's), op de voet gevolgd door Renault (539.803) en Peugeot (476.571).

Tip
Goed verzekerd de weg op
Goed verzekerd de weg op

Kies de dekking die bij jouw (elektrische) auto past met de Interpolis Autoverzekering. Standaard € 0,- eigen risico en vrije reparatiekeuze.

Redactie
Door Redactie

Voor jou geselecteerd

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties