Kia geeft 4000 euro 'subsidie' op plug-in hybrides

Kia geeft 4000 euro 'subsidie' op plug-in hybrides

Particulieren kunnen nu 4000 euro subsidie van de overheid krijgen als ze een elektrische auto aanschaffen. Kia haakt daarop in en komt met een actie om zijn stekkerhybrides aantrekkelijker te maken. Het Koreaanse merk geeft de komende tijd 4000 euro korting op al zijn plug-in modellen.

Het gaat lekker met de elektrificatie van Kia's modellengamma. In de prijslijst staan de volledig elektrische e-Niro en e-Soul, de Niro Hybrid en de Ceed Sportswagon, XCeed en Niro Plug-in Hybrid. Binnenkort komt daar de nieuwe Sorento bij, die leverbaar wordt als hybride en plug-in hybride. Door de aangescherpte bijtellingsregels is de verkoop van plug-in hybrides de laatste jaren flink gedaald (eerder kwamen ze nog in aanmerking voor een lagere bijtelling, maar sinds 2017 niet meer). Voordelig is nog wel dat je voor een plug-in hybride slechts de helft van de wegenbelasting hoeft te betalen.

Elektrische actieradius van 50 kilometer

De actie van Kia geldt tot eind juni. Het merk geeft op al zijn plug-in hybrides 4000 euro korting. Dat betekent dat de Ceed Sportswagon Plug-in Hybrid nu 30.495 euro kost. De XCeed en Niro Plug-in Hybrid zijn er vanaf 31.495 en 32.195 euro. Ze worden aangedreven door een 1,6-liter viercilinder benzinemotor en een elektromotor, die samen een vermogen van 141 pk leveren. Op hun 8,9-kWh batterij kunnen ze maximaal 50 kilometer volledig elektrisch rijden. Dat zou voor heel veel mensen genoeg moeten zijn, want de gemiddelde Nederlandse forens rijdt 'slechts' 32 kilometer per dag.

Tip
Goed verzekerd de weg op
Goed verzekerd de weg op

Kies de dekking die bij jouw (elektrische) auto past met de Interpolis Autoverzekering. Standaard € 0,- eigen risico en vrije reparatiekeuze.

Redactie
Door Redactie

Voor jou geselecteerd

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties