Kogel is door de kerk: Fiat Chrysler en PSA Group gaan fuseren

Kogel is door de kerk: Fiat Chrysler en PSA Group gaan fuseren

Fiat Chrysler Automobiles en PSA Group gaan fuseren. De definitieve overeenkomst wordt in de komende weken getekend, al moeten de aandeelhouders nog akkoord geven. Fiat Chrysler en PSA krijgen elk 50 procent van de aandelen in de nieuwe, gecombineerde onderneming.

Door de fusie ontstaat in één klap de vierde autofabrikant ter wereld, na Toyota, Volkswagen en de Renault-Nissan-Mitsubishi Alliantie. De nieuwe onderneming krijgt tien directieleden, waarvan vijf van Fiat Chrysler en vijf van PSA. Carlos Tavares – nu baas van PSA – wordt algemeen directeur van het bedrijf. 

Verouderde modellen

Onder Fiat Chrysler vallen de merken Abarth, Alfa Romeo, Chrysler, Fiat, Jeep, Lancia, Maserati en Ram. In Europa hebben de Italiaanse merken het moeilijk. Het modellengamma van Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia en Maserati is grotendeels verouderd en de laatste jaren behoorlijk uitgedund. Fiat Chrysler kan nu gebruikmaken van PSA-techniek om broodnodige nieuwe auto’s te ontwikkelen.

Tip
Bespaar op je autoverzekering met AutoBewust van Interpolis
Bespaar op je autoverzekering met AutoBewust van Interpolis

Jij maakt zelf keuzes in de dekkingen.
Zo stel je de autoverzekering samen die bij jou past.
En houd je de premie laag.

Wonderlijke wederopstanding

PSA stond vijf jaar geleden aan de rand van de afgrond, maar is onder leiding van Carlos Tavares in een rap tempo weer kerngezond geworden. In 2017 volgde de overname van Opel en Vauxhall. En wat General Motors niet lukte – Opel winstgevend maken – lukte PSA wel, in één jaar. De andere merken van PSA zijn Citroën, DS en Peugeot.

Tip
Formule 1 bij Viaplay: tijdelijk een jaar abonnement met 20% korting
Formule 1 bij Viaplay: tijdelijk een jaar abonnement met 20% korting

Abonneer nu en start met streamen van sport, films en series

Remco Slump
Door Remco Slump

Voormalig redacteur van Auto Review. Liep in 2005 stage bij het autoblad dat hij als kind las en bleek best een potje te kunnen schrijven. Heeft dringend een hoger salaris nodig, aangezien youngtimers uit de 90s en 00’s akelig duur zijn geworden. Kwijlt zonder schaamte als er een BMW 850CSi langsrijdt. Lees meer »

Voor jou geselecteerd

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties