TomTom blijft hofleverancier Volkswagen Groep

TomTom blijft hofleverancier Volkswagen Groep

Op de salon van Genève maakte de Nederlandse navigatiespecialist TomTom bekend dat het ook de komende jaren hofleverancier blijft van de Volkswagen Groep.

De Volkswagen Groep was al een belangrijke afnemer van TomTom Traffic, de realtime verkeersdienst van TomTom. TomTom Traffic is niet alleen handig om files te vermijden wanneer je met behulp van je navigatiesysteem van A naar B rijdt. Accurate en actuele verkeersinformatie is ook cruciaal voor de zelfrijdende auto. Net als vrijwel alle autofabrikanten is ook de Volkswagen Groep daar serieus mee bezig. Blijkbaar is de Duitse autogigant - waaronder behalve Volkswagen, ook Audi, Seat, Skoda, Porsche, Bentley en Lamborghini vallen – wel in zijn nopjes met de samenwerking en is de deal met TomTom nu 'met meerdere jaren verlengd'.

TomTom doet geheimzinnig

Heel specifiek is TomTom dus niet over de Volkswagen-deal. Nog geheimzinniger doet het bedrijf over de overeenkomsten met 'een aantal toonaangevende autofabrikanten' voor de levering van kaartenmateriaal. Welke merken het betreft, voor hoeveel jaar de overeenkomsten gelden en hoeveel geld ermee is gemoeid, daarover laat de navigatiespecialist ons in het duister tasten.

Iets specifieker is TomTom over het contract dat het heeft gesloten met Fiat Chrysler. Twee nieuwe, geëlektrificeerde Jeeps worden voorzien van een aangepaste versie van TomToms navigatiedienst, die de bestuurder ook op weg helpt naar geschikte oplaadpunten op zijn route of in de buurt.

Tip
Goed verzekerd de weg op
Goed verzekerd de weg op

Kies de dekking die bij jouw (elektrische) auto past met de Interpolis Autoverzekering. Standaard € 0,- eigen risico en vrije reparatiekeuze.

TomTom weer op de goede weg?

Eerder deze week werd al bekend dat bestuurders van de nieuwe Nissan Leaf kunnen beschikken over TomTom Maps en TomTom Traffic. Al met al lijkt TomTom weer op de goede weg. Vorig najaar waren er nog grote zorgen om het Nederlandse bedrijf, nadat bekend werd dat Nissan, Renault en Mitsubishi zouden overstappen op de navigatiediensten van Google. Blijkbaar wordt de soep toch niet zo heet gegeten als ze wordt opgediend.

Tip
Bespaar op je autoverzekering met AutoBewust van Interpolis
Bespaar op je autoverzekering met AutoBewust van Interpolis

Jij maakt zelf keuzes in de dekkingen.
Zo stel je de autoverzekering samen die bij jou past.
En houd je de premie laag.

TomTom blijft hofleverancier Volkswagen Groep
TomTom blijft hofleverancier Volkswagen Groep
Redactie
Door Redactie

Voor jou geselecteerd

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties