Ford Mustang Mach-E

De Ford Mustang Mach-E is een elektrische SUV die geproduceerd wordt door het Amerikaanse automerk Ford. Het model is geïnspireerd op de klassieke Mustang en is bedoeld om te concurreren met andere elektrische SUV's op de markt.

Ford Mustang Mach-E


Prijzen Ford Mustang Mach-E

De Ford Mustang Mach-E is een SUV en heeft daarom een hogere aanschafprijs dan een kleinere auto. Voor deze SUV geldt dat je veel krijgt voor je geld. Kijk hier voor alle prijzen van de Ford Mustang Mach-E.

Ford Mustang Mach-E rijdt voorzichtig door Rotterdam

We mochten alleen meerijden met een Ford-testrijder en konden zo het interieur bekijken. Het dashboard is sterk geïnspireerd door Tesla's Model 3 en Model Y. De ruimte achterin is voldoende, voorin zitten fijne sportstoelen. Van onze ervaringen achter het stuur, hopen we je begin 2021 op de hoogte te brengen, als de elektrische Mustang echt in Nederland is.

De Ford Mustang Mach-E is eindelijk in Nederland

De Ford Mustang Mach-E (2021) is eindelijk in Nederland en België. Iets later dan gehoopt vanwege, jawel, de coronacrisis. We testen de Mustang Mach-E Extended Range AWD op Fords eigen circuit in Lommel, waarbij de vraag is: mag deze elektrische suv de naam Mustang met trots dragen?

Ford Mustang Mach-E: de ultieme elektrische auto?

De Ford Mustang Mach-E is eindelijk in Nederland en we hebben hem een week lang kunnen testen. Het design is uniek en het rijden is heel plezierig, maar helaas heeft de techniek ons in de steek gelaten. Het grote multimediascherm geeft soms de brui aan en er zijn geen fysieke knoppen, waardoor je afhankelijk bent van de computer.

Ford Mustang Mach-E: Actieradius gemeten bij 130 en 100 km/h

De Ford Mustang Mach-E is een elektrische auto met een reusachtig accupakket van 98,7 kWh. In vergelijking met de sneeuw en vrieskou van vorige week, zijn de weersomstandigheden subliem. Het is overdag 17 graden Celsius, droog en windstil. Als de Ford Mustang Mach-E in dit weer niet zuinig rijdt, dan doet-ie dat nooit.

Bij 130 km/h en 11 graden Celsius heeft de Mustang Mach-E AWD een actieradius van 314 kilometer. Het stroomverbruik stijgt 's avonds op de snelweg namelijk naar 28,0 kWh/100 km. Ford zet trouwens 'komma nul' in de verbruikscijfers, maar de Mach-E springt van 27,0 naar 28,0 en 29,0. Er is geen 28,3 kWh/100 km, om maar wat te noemen.

Op hoge snelheid is de Mustang Mach-E minder zuinig dan de Polestar 2 (25 kWh/100 km), maar de elektrische Volvo XC40 Recharge neemt met niet minder dan 32,9 kWh genoegen. Als je het zo bekijkt, doet de elektrische Ford het helemaal zo slecht nog niet.

De nieuwe Ford Mustang Mach-E

In deze test van de BMW iX3, Ford Mustang Mach-E en Mercedes EQC in Auto Review 7 beslaat 10 pagina's. Een opvallende conclusie uit dat artikel, is dat de BMW iX3 zich prima staande houdt tegenover zijn elektrische concurrenten met slechts één elektromotor. De krachtige aandrijflijn van de Mustang Mach-E maakt het weinig uit dat de auto 2,2 ton weegt; de beide elektromotoren katapulteren hem in minder dan 6 seconden naar de honderd. De Mercedes EQC heeft ook twee elektromotoren, goed voor een imposant systeemvermogen van 408 pk en 760 Nm. Daarmee dendert het 2,5 ton zware hunebed van 0 naar 100 km/h in slechts 4,9 seconden. De BMW iX3 beschikt over één elektromotor van 286 pk en 400 Nm en accelereert in 6,5 seconden naar 100 km/u. Op het circuit bewijst de BMW that met één elektromotor voldoende is en neemt de laatste twijfels weg: rijdynamiek draait om meer dan alleen brute kracht.

Ford Mustang Mach-E: de beste elektrische suv

De Ford Mustang Mach-E is een zeer comfortabele auto. Het zitcomfort is goed, het interieurgeluid is aan de hoge kant en het veercomfort is uitstekend. Deze elektrische suv is daarom de beste keuze voor mensen die op zoek zijn naar een grote, comfortabele elektrische suv.

Ford Mustang Mach-E Review

De elektrische Ford Mustang Mach-E is een auto die aan zijn reputatie moet voldoen. Hij is namelijk vernoemd naar de beroemde Ford Mustang en dus verwachten mensen dat hij net zo goed rijdt. Onze collega's van RTL Auto Review hebben de nieuwe stekker-suv uitgebreid getest en ze waren onder de indruk! De Mach-E GT variant haalt een topsnelheid van 100 km/h in 3,8 seconden en heeft een bereik van 487 pk. In de wildste rijmodus komt er ook nog eens een stoere brom uit de luidsprekers. Dit maakt de beleving in de Mustang Mach-E een stuk spannender.

De elektrische Ford Mustang Mach-E GT (2021)

De nieuwe, volledig elektrische Ford Mustang Mach-E GT is een indrukwekkende SUV met een krachtige aandrijving en een uitgebreide standaarduitrusting. Het design is sportief maar niet overdreven, en de auto biedt uitstekende prestaties op de weg.

Ford Mustang Mach-E vs. Ford Kuga PHEV

De nieuwe elektrische Ford Mustang Mach-E gaat in deze test head-to-head met de plug-in hybride Ford Kuga. Al snel blijkt dat de Mustang Mach-E een stuk minder ruim is dan je zou verwachten van een auto met een wielbasis van drie meter. Ook het enorme touchscreen valt soms tegen, omdat je niet blindelings een digitale knop kunt vinden. Daarnaast is de actieradius van de EV in real life wat teleurstellend. Op het gebied van comfort doet de Kuga het beter dan de Mustang Mach-E. Concluderend is de Kuga PHEV een betere keuze dan de Mustang Mach-E als je 10 mille minder wilt uitgeven.

Actieradiustest Top 42: Deze elektrische auto's hebben het grootste bereik

In een actieradiustest wordt gekeken hoe ver een elektrische auto kan komen bij een constante snelheid van 100 km/h en 130 km/h. Uit de test is gebleken dat de Ford Mustang Mach-E 463 kilometer kan halen bij een constante snelheid van 100 km/h en 314 kilometer bij 130 km/h. Dit is hoger dan het gemiddelde van andere geteste elektrische auto's.

Ford Mustang Mach-E laadt sneller op dan verwacht

Praktijktests hebben aangetoond dat de Ford Mustang Mach-E liefst 30 procent sneller snellaadt dan verwacht. Dit betekent dat je de elektrische Mustang maar 10 minuten aan een Ionity-snellader hoeft te hangen om 119 kilometer extra rijbereik te krijgen.

Ford Mustang Mach-E uitgesteld naar 2021

Jammer voor Ford. En jammer voor leaserijders. Door de coronacrisis heeft de productie van de Mustang Mach-E vertraging opgelopen. Hij zou dit jaar op de Nederlandse markt komen, maar dat wordt 2021. De vertraging zat eraan te komen. Net als alle andere autofabrikanten ter wereld moest Ford fabrieken sluiten als gevolg van de coronapandemie. De productie van de Mustang Mach-E wordt nu weer opgestart, maar desondanks gaat het niet lukken om de eerste auto's voor 2021 in Nederland te krijgen.

Ford Mustang Mach-E 1400

De Ford Mustang Mach-E is een elektrische supersportwagen die 1419 pk aan het werk zet op het circuit, dragstrip of driftbaan. Het model is gebaseerd op een reguliere Mustang Mach-E en is samen met tuner RTR Vehicles omgebouwd tot een elektromonster. Vierwielaandrijving met zeven elektromotoren, een 56,8-kWh batterij en een modulair chassis en aandrijflijn maken deze auto klaar voor de racebaan.

Ford Mustang Mach-E: de elektrische Ford F-100 Eluminator

De Ford Mustang Mach-E is een elektrische versie van de klassieke Ford F-100 pick-up uit 1978. De aandrijflijn komt van de Mustang Mach-E GT en levert 487 pk en 860 Nm. Het dashboard is overgenomen van de Mustang Mach-E. Deze Ford F-100 Eluminator is alleen bedoeld als uithangbord op de SEMA Show en is niet te koop.

Ford Mustang Mach-E wordt teruggeroepen wegens loszittend panoramadak

De Ford Mustang Mach-E wordt teruggeroepen vanwege een probleem met het panoramadak. Het dak kan namelijk gedeeltelijk of volledig loskomen, wat lekkage of andere problemen kan veroorzaken. Eigenaren van de betreffende auto's zullen binnenkort een brief ontvangen waarin ze worden verzocht hun auto naar een erkende Ford dealer te brengen. Daar zal een extra laag urethaanlijm op de binnenste rand van het dak moeten zorgen voor een oplossing.

Exclusieve Ford (Mustang Mach-E) verhalen

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties

Zoeken