Ford maakt verlies op zijn elektrische auto's, maar hoeft niet nerveus te worden

Ford maakt verlies op zijn elektrische auto's, maar hoeft niet nerveus te worden

Blije gezichten bij Ford: het eerste kwartaal van 2024 werd winst geboekt. Toch zijn er ook zorgen, de afdeling die zich met elekrische auto's bezighoudt blijft verlies maken. Toch tekent zich ook hier een groene waas van herstel af.

Ford heeft in het eerste kwartaal van 2024 een winst geboekt van 1,3 miljard euro. Die winst had hoger kunnen zijn, maar de elektrische divisie schrijft geen zwarte cijfers. Volgens marktanalisten verliest Ford nu circa 100.000 euro op elke elektrische auto die het verkoopt. Ford verkoopt wereldwijd drie volledig elektrische modellen: de Mustang Mach-E, de F-150 Lightning en de E-Transit. 

En toch is er zowaar eens niet alleen slecht nieuws te melden rondom Ford en zijn EV's. Want de verkopen van Fords elektrische auto's stegen de eerste drie maanden van 2024 met 86 procent. Al gaat het nog steeds om kleine aantallen; in totaal wist Ford 20.223 volledig elektrische auto's te verkopen. Ter vergelijking: de Mustang Mach-E vond 9589 nieuwe eigenaren, de F-serie met verbrandingsmotor 152.943. De best draaiende divisie van Ford is Bedrijfswagens. Deze afdeling maakte 3 miljard winst.

Ford maakt verlies op zijn elektrische auto's, maar hoeft niet nerveus te worden
Ford maakt verlies op zijn elektrische auto's, maar hoeft niet nerveus te worden
Tip
Goed verzekerd de weg op
Goed verzekerd de weg op

Kies de dekking die bij jouw (elektrische) auto past met de Interpolis Autoverzekering. Standaard € 0,- eigen risico en vrije reparatiekeuze.

Nieuwe Ford Explorer en Capri

Misschien kunnen we zelfs voorzichtig positief zijn over de elektrische toekomst van Ford. Ja, de vraag naar EV's neemt af, elke fabrikant worstelt ermee. Maar met de armen over elkaar gaan wachten tot de EV-trend overwaait, is geen optie. Ford heeft ruim 1,8 miljard euro geïnvesteerd in de fabriek in Keulen. Die investeringen drukken nu de winst, maar zijn wel nodig om in de toekomst een rol van betekenis te blijven spelen.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste EV-nieuws? Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Ontvang wekelijks het laatste autonieuws, de beste tests en af en toe een aanbieding.

In Europa zijn we in afwachting van de op de Volkswagen ID.4 gebaseerde Explorer, die in Keulen gebouwd wordt. Naast de Explorer gaat hier een tweede elektrische model van de band rollen, de Capri. Geen sportwagen, maar een coupéachtige versie van de Explorer (een soort Volkswagen ID.5).

Tip
Bespaar op je autoverzekering met AutoBewust van Interpolis
Bespaar op je autoverzekering met AutoBewust van Interpolis

Jij maakt zelf keuzes in de dekkingen.
Zo stel je de autoverzekering samen die bij jou past.
En houd je de premie laag.

Jaap Peters
Door Jaap Peters

Van oudsher concentreert zijn autoliefde zich op groot, comfortabel en Frans, maar rijdt nu naar tevredenheid een youngtimer uit Zuid-Duitsland. Ziet vol bewondering hoe de Koreaanse automerken de wereld op z'n kop zetten en snapt nog steeds niet waarom Formule 1 een sport is. Lees meer »

Voor jou geselecteerd

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties