Toyota Prius terugroepactie 2024: gordel om, achterpassagiers!

Toyota Prius terugroepactie 2024: gordel om, achterpassagiers!

Lekker is dat: zit je als eigenaar van een gloednieuwe Toyota Prius uit 2023 of 2024 op te scheppen over de betrouwbaarheid van je auto, blijkt-ie een heel vreemd mankement te hebben. Het achterportier kan zomaar opengaan tijdens het rijden.

Als één merk bekendstaat om zijn oerdegelijke producten, is het Toyota. Toch moeten eigenaren van een Prius uit 2023 of 2024 goed oppassen. Er kan water het portier binnendringen en kortsluiting veroorzaken in de elektronische ontgrendeling van de achterportieren. Daardoor kunnen de portieren die door de bestuurder om een of andere reden van het slot zijn gehaald plotseling openspringen tijdens het rijden.

Prius terugroepactie

Levensgevaarlijk, natuurlijk. Daarom heeft Toyota een terugroepactie gepland voor in totaal 211.000 Priussen. Het gaat om modellen uit  Noord-Amerika, Europa en Azië. Ook Nederlandse en Belgische eigenaren moeten dus naar de dealer. Vervolgens verhelpt Toyota voor niets het euvel.

In de tussentijd kunnen Prius-eigenaren iets doen om erger te voorkomen: controleren dat de automatische vergrendeling na het wegrijden zijn werk goed doet en dat de achterportieren daadwerkelijk op slot zitten. En vervolgens deze vergrendeling niet deactiveren. Dan blijven de portieren in het slot, ongeacht of er kortsluiting optreedt.

Tip
Goed verzekerd de weg op
Goed verzekerd de weg op

Kies de dekking die bij jouw (elektrische) auto past met de Interpolis Autoverzekering. Standaard € 0,- eigen risico en vrije reparatiekeuze.

Prius-eigenaren kunnen meer informatie vinden over de terugroepactie op de website van Toyota. Daar zie je snel of jouw Prius tot de getroffen modellen behoort.

Toyota Prius terugroepactie 2024: gordel om, achterpassagiers!
Toyota Prius terugroepactie 2024: gordel om, achterpassagiers!

Alleen als PHEV

De terugroepactie is een smetje op de introductie van de nieuwste, vijfde generatie Prius. In Nederland kun je hem alleen als plug-in hybride bestellen. Het design werd veel meer gewaardeerd dan dat van zijn voorgangers en met een volledig elektrische range van zo'n 70 tot 85 kilometer (wat afhankelijk is van de gekozen uitrustingsvariant), zou bij fanatiek stekkeren zelfs een benzineverbruik van 1 op 200 kilometer in het verschiet liggen.

Tip
Bespaar op je autoverzekering met AutoBewust van Interpolis
Bespaar op je autoverzekering met AutoBewust van Interpolis

Jij maakt zelf keuzes in de dekkingen.
Zo stel je de autoverzekering samen die bij jou past.
En houd je de premie laag.

Jaap Peters
Door Jaap Peters

Van oudsher concentreert zijn autoliefde zich op groot, comfortabel en Frans, maar rijdt nu naar tevredenheid een youngtimer uit Zuid-Duitsland. Ziet vol bewondering hoe de Koreaanse automerken de wereld op z'n kop zetten en snapt nog steeds niet waarom Formule 1 een sport is. Lees meer »

Voor jou geselecteerd

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties