Waarom Nissan Honda probeert te verleiden tot een EV-samenwerking

Hoewel Nissan er vroeg bij was met de Leaf, heeft het merk toch een EV-achterstand opgelopen. De Japanners zijn dan ook op zoek naar een samenwerkingsverband om de achterstand in te halen, en hebben die misschien gevonden bij landgenoten.

Volgens Nikkei Asia overweegt Nissan om Honda te benaderen voor een samenwerking op het gebied van elektrische auto’s. Nissan is naar verluidt op zoek naar een partner voor de ontwikkeling van een elektrische aandrijflijn en een EV-platform. Binnen het merk vinden momenteel discussies plaats over de mogelijke samenwerking. Hoe Honda tegenover het partnerschap staat is nog onduidelijk.

Tip
Goed verzekerd de weg op
Goed verzekerd de weg op

Kies de dekking die bij jouw (elektrische) auto past met de Interpolis Autoverzekering. Standaard € 0,- eigen risico en vrije reparatiekeuze.

Momenteel heeft Nissan enkel de Nissan Ariya en Nissan Leaf als elektrische auto’s op de prijslijst staan. En hoewel het merk van plan is om drie nieuwe EV’s op de markt te brengen, kan het de hulp goed gebruiken. Dat geldt al helemaal voor Honda, dat bij ons alleen de Honda e:Ny1 verkoopt. De Honda e was geen verkoopsucces.

Benieuwd naar alle ontwikkelingen in de EV-autowereld? Volg het op de voet met onze gratis nieuwsbrief!

Ontvang wekelijks het laatste autonieuws, de beste tests en af en toe een aanbieding.

Samenwerking om kosten te delen

De reden voor de mogelijke samenwerking is simpel. Door samen te werken aan de volgende generatie elektrische auto’s kunnen beide merken de ontwikkelings- en productiekosten delen. Ook zouden Nissan en Honda samen accupakketten kunnen inkopen, waardoor de aantallen toenemen en de prijs naar beneden gaat. Hierdoor is het voor de Japanners mogelijk om hun EV’s voor een goedkopere prijs aan te bieden.

Nissan neemt het op tegen BYD

Nissan hoopt dat de bovengenoemde goedkopere prijs aantrekkelijk genoeg is om de strijd te winnen van de steeds heviger wordende Chinese concurrentie. Vorig jaar haalde het land Japan in als grootste exporteur van auto’s wereldwijd. Met name BYD wordt steeds groter. Het merk nam eind vorig jaar de EV-troon over van het Amerikaanse Tesla door de meeste EV’s wereldwijd te verkopen.

Tip
Bespaar op je autoverzekering met AutoBewust van Interpolis
Bespaar op je autoverzekering met AutoBewust van Interpolis

Jij maakt zelf keuzes in de dekkingen.
Zo stel je de autoverzekering samen die bij jou past.
En houd je de premie laag.

Shane Jebbink
Door Shane Jebbink

Kon als kleine jongen geen straat doorlopen zonder van iedere auto de modelnaam te noemen. Maakt er in zijn vrije tijd een sport van om alle occassionwebsites af te speuren naar de perfecte auto, om vervolgens even later met een compleet ander model op de proppen te komen. Lees meer »

Voor jou geselecteerd

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties