6 private lease auto's voor minder dan 300 euro per maand

9 private lease auto's voor minder dan 300 euro per maand

Nieuwe auto’s worden steeds duurder en die prijsstijging zie je ook terug in het maandbedrag voor private lease. Toch zijn er nog steeds auto’s die je kunt private leasen voor maximaal 300 euro per maand.

Private lease is populair. En waarom ook niet? Voor een vast bedrag per maand kun je beschikken over een nieuwe auto. In dit bedrag zitten zaken als wegenbelasting, onderhoud en verzekering al verwerkt - jij betaalt alleen de benzine. Je koopt dus ook een grote portie ‘ontzorging’ – een mooi woord voor stressvrij autorijden zonder angst voor dure reparaties.

Private lease voor 300 euro per maand

Maar het wordt steeds moeilijker om voor een bescheiden bedrag een private leasecontract af te sluiten. Welke auto’s zijn beschikbaar voor maximaal 300 euro per maand, hoeveel kilometer mag je rijden en hoe rijk zijn de desbetreffende modellen uitgerust?

Voor 300 euro per maand heb je op onze private lease pagina keuze tussen 6 auto’s:

 1. Toyota Aygo X – 259 euro (72 mnd, 5.000 km)
 2. Hyundai i10 – 279 euro (72 mnd, 5.000 km)
 3. Suzuki Ignis – 279 euro (72 mnd, 5000 km)
 4. Mitsubishi Space Star - 284 euro (72 mnd, 5000 km)
 5. Fiat 500 – 289 euro (72 mnd, 5000 km)
 6. Kia Picanto – 289 euro (72 mnd, 5000 km)
10 private lease auto's voor minder dan 300 euro per maand
9 private lease auto's voor minder dan 300 euro per maand
10 private lease auto's voor minder dan 300 euro per maand

  Oppassen voor weinig kilometers per jaar en lange looptijden

  Alle getoonde contracten zijn voor 5000 kilometer per jaar, wat een heel laag kilometrage is. Uit cijfers van het CBS blijkt namelijk dat Nederlandse personenwagens in 2021 gemiddeld 11.000 kilometer per jaar aflegden. Ondertussen is dit getal vermoedelijk nog verder gestegen, aangezien de cijfers steeds verder herstellen van de coronapandemie. 

  Ook een belangrijk aspect om in de gaten te houden is de looptijd. Alle getoonde prijzen zijn op basis van 72 maanden - ofwel 6 jaar. Dit hoeft geen probleem te zijn als je niet verwacht dat je situatie de aankomende 6 jaar verandert. Heb je hier minder zekerheid over, kan dit een potentieel struikelpunt zijn. Zeker omdat contractbreuk een kostbaar verhaal kan worden. 

  Behalve als er sprake is van bepaalde omstandigheden.

  Sommige getoonde modellen zijn ook met een groter kilometerpakket en met een kortere looptijd beschikbaar en dan blijf je nog steeds binnen het budget van 300 euro per maand. Iets om rekening mee te houden.

  Op zoek naar aanbiedingen in dure tijden?  Tests met betaalbare auto's komen veel voor in onze gratis nieuwsbrief! 

  Ontvang wekelijks het laatste autonieuws, de beste tests en af en toe een aanbieding.

  Tip
  Formule 1 bij Viaplay: tijdelijk een jaar abonnement met 20% korting
  Formule 1 bij Viaplay: tijdelijk een jaar abonnement met 20% korting

  Abonneer je nu en start met streamen van sport, films en series

  Uitrusting: is airco standaard?

  Hoe zit het met de uitrusting van de getoonde auto’s? Wees gerust: in de zomer zul je niet zwetend in deze auto’s zitten, want ze hebben allemaal airco. Een van de getoonde auto’s binnen het budget heeft géén cruise control aan boord (Ignis), terwijl de Aygo X zelfs adaptieve cruise control heeft. Iets dat alle auto's wel standaard hebben zijn elektrisch bedienbare ramen (voorin). Liefhebbers van lichtmetalen velgen hebben met de Kia Picanto slechts één keuze, aangezien de rest van de auto's op stalen wielen worden geleverd. 

  Sportieve rijders kijken sip naar het aantal paardenkrachten: de Suzuki Ignis is met zijn 83 pk de hoogvlieger van het lijstje. In dit deel van de markt is 60 tot 75 pk standaard.

  9 private lease auto's voor minder dan 300 euro per maand

  300 euro per maand: geen EV, één mild-hybride

  Dat elektrische auto’s duurder zijn in aanschaf dan benzine auto’s, is een bekend gegeven. Dit geldt evengoed voor private lease. Binnen het budget van 300 euro zijn geen volledig elektrische auto beschikbaar. Wil je dus echt een elektrische auto private leasen, zul je het budget moeten verhogen. De eerste die je tegenkomt in onze vergelijker is een Dacia Spring voor 317 euro per maand. Een plug-in hybride vind je ook niet binnen het budget van 300 euro. Voor hybrides moet je voor dit geld bij Fiat zijn. Zij bieden een mild-hybride auto aan voor minder dan 300 euro: de Fiat 500.

  6 private lease auto's voor minder dan 300 euro per maand
  6 private lease auto's voor minder dan 300 euro per maand

  Kijk voor de actuele private lease-aanbiedingen op onze private lease vergelijker. Daar vind je onder andere goedkope elektrische auto's (waaronder de Dacia Spring).

  Tip
  Bespaar op je autoverzekering met AutoBewust van Interpolis
  Bespaar op je autoverzekering met AutoBewust van Interpolis

  Jij maakt zelf keuzes in de dekkingen.
  Zo stel je de autoverzekering samen die bij jou past.
  En houd je de premie laag.

  Shane Jebbink
  Door Shane Jebbink

  Kon als kleine jongen geen straat doorlopen zonder van iedere auto de modelnaam te noemen. Maakt er in zijn vrije tijd een sport van om alle occassionwebsites af te speuren naar de perfecte auto, om vervolgens even later met een compleet ander model op de proppen te komen. Lees meer »

  Voor jou geselecteerd

  Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties