Dacia Spring

Dacia Spring Private Lease

De beste deal voor een Dacia Spring is momenteel 297,- euro per maand
Meer info →
Beste deal
Athlon
vanaf € 297,-/maand
Op basis van 72 maanden, 5000 km per jaar
Bekijk bij Athlon
Spring
Athlon
Dacia Spring
Electric 45 Expression 5D 33kW (JA0019)
5.000 km/jaar
72 maanden
€ 297,-p/m
Naar Athlon
Spring
IkRij
Dacia Spring
Dacia Spring 26.8kWh ev 45 expression 33kW aut
5.000 km/jaar
72 maanden
€ 299,-p/m
Naar IkRij
Spring
IkRij
Dacia Spring
Dacia Spring 26.8kWh ev 45 expression 33kW aut
5.000 km/jaar
60 maanden
€ 319,-p/m
Naar IkRij
Spring
IkRij
Dacia Spring
Dacia Spring 26.8kWh ev 45 expression 33kW aut
10.000 km/jaar
72 maanden
€ 319,-p/m
Naar IkRij
Spring
IkRij
Dacia Spring
Dacia Spring 26.8kWh ev 65 expression 48kW aut
5.000 km/jaar
72 maanden
€ 319,-p/m
Naar IkRij

Dacia Spring Private lease

In 2021 bracht Dacia de Spring uit. Met de cross-over wilde het zusterbedrijf van Renault een betaalbare optie bieden in het elektrische segment. Een van de grootste problemen en kritieken van elektrisch rijden is dat de auto’s door de dure Lithium-accu’s veel duurder zijn dan benzineauto’s. Door zijn strakke prijs werd de Spring een populaire optie. Het bood mensen een mogelijkheid om elektrisch te rijden zonder daarbij enorm veel geld kwijt te zijn.

Grijze Dacia Spring op de weg
De Dacia Spring in de kleur ‘Gris Lighting’

Voordelen Dacia Spring Private lease

 • Ideale stadsauto door afmetingen en draaicirkel
 • Geen gedoe: zorgeloos rijden voor een vast bedrag per maand
 • Onderhoud, verzekering en belasting inbegrepen
 • Geen spaargeld nodig
 • Betaalbaar elektrisch rijden
 • Degelijke en rijke uitrusting

De Dacia Spring in een notendop

 • 0 tot 100 in 19,1 seconden
 • 44 pk en 125 Nm
 • Actieradius van 230 kilometer (WLTP)
 • Accu van 27,4 kWh
 • Snellaadtijd van 43 minuten
 • Apple CarPlay en Android Auto bij Expression-uitvoering
 • Zuinige stadsauto

De elektrische Dacia Spring Prive leasen

Met private lease rijd je in een nieuwe Dacia Spring zonder zelf de auto aan te schaffen en dus een hele grote investering te hoeven doen. De Dacia is van de leasemaatschappij die ook betaalt voor de wegenbelasting, verzekering, onderhoud, banden, reparaties en pechhulp. Voor een vast maandbedrag rij je dus een nieuwe auto en regelt de leasemaatschappij alles voor je. Geen gedoe, de kosten zijn overzichtelijk en je hoeft je niet druk te maken over de restwaarde van de auto. Goed geregeld dus!

Ontdek de Dacia Spring als lease auto

Design

Dacia wilde met zijn nieuwe betaalbare elektrische auto hoge ogen gooien en gaf de cross-over daarom een frivool uiterlijk mee. De Spring is bestelbaar in allerlei kleuren en is met de ‘Orange Pack’ uit te rusten met oranje accenten op de zijpanelen, spiegels en dakdragers.

Blauwe Dacia Spring neemt een bocht
De Dacia Spring in de kleur ‘Blue Cenote’, met Oranje accenten door het ‘Orange Pack’

Dacia heeft gekozen voor een naar eigen zeggen ‘unieke SUV-stijl’, maar wel verpakt in een compacte stadsauto. Dit biedt rijders voordelen van beide kanten: een hoge zitpositie en een stoer uiterlijk gecombineerd met wendbaarheid.

Uitrusting

In de Dacia Spring geniet je van de meest moderne features en zal je niks tekort komen. De voordeligste uitvoering van de Dacia Spring, de Dacia Spring Essential, is standaard al uitgerust met het volgende:

Dacia Spring interieur
Het interieur van de Dacia Spring
 • LED dagrijverlichting
 • DAB+ Radio/ MP3, Bluetooth en USB aansluiting via een 7 inch touchscreen
 • Elektrisch verstelbare buitenspiegels
 • Centrale deurvergrendeling met afstandsbediening
 • Elektrisch bedienbare ramen
 • Airconditioning
 • Snelheidsbegrenzer
 • Active Emergency Braking System
 • Elektronische Stabiliteits Controle (ESC) met tractiecontrole (ASR)
 • Hill Start Assist

Technologie

De Dacia Spring is voorzien van de nieuwste systemen om de auto zo comfortabel mogelijk te maken. Ook aan moderne veiligheidssystemen is gedacht in de elektrische cross-over.

Er is een noodstopbekrachtiging aanwezig om je te behoeden van ongelukken. Wanneer ene obstakel gevaarlijk dichtbij komt zonder dat de bestuurder reageert, maakt de Spring een noodstop om een ongeluk te voorkomen/beperken.

Met de aanwezige parkeersensoren en achteruitrijcamera wordt het inparkeren van de Spring een fluitje van een cent. De Spring waarschuwt je wanneer obstakels dichtbij komen en geven je een uitstekend beeld van wat de situatie is achter de auto.

Dacia Spring technologieën
De Dacia Spring is voorzien van moderne en belangrijke systemen

Door middel van een snelheidsbegrenzer kun je voorkomen dat je te hard rijdt. Zet het systeem op je gewenste snelheid en de auto stopt met accelereren bij deze snelheid. Hierdoor kun je geen boete krijgen.

Wanneer de Spring in een ongeluk betrokken is doet de auto automatisch een oproep naar hulpdiensten. Deze kunnen vervolgens zo snel mogelijk op jouw locatie zijn.

Automatische koplampen

De Dacia Spring beschikt over automatische koplampen. Deze passen hun sterkte aan op de omstandigheden. Zo kan de auto switchen tussen normaal licht, groot licht, mistlicht of parkeerlicht.

Dacia Spring lichtstengel

Eco-modus

Als je een bekend gevalletje range-anxiety beleefd in de Dacia Spring kun je auto in Eco-modus zetten. Hierin is de EV veel zuiniger met de stroom door automatisch een aantal functies van je auto te optimaliseren. De batterij gaat zo veel langer mee, waardoor je de volgende laadpaal wel moet halen.

Ook kun je de actieradius vergroten door te remmen met energieterugwinning. De batterij wordt opgeladen met de energie die wordt gegenereerd tijdens het remmen. Ook hierdoor gaat de batterij langer mee.

Opladen in het stopcontact

Het is mogelijk een 3 kW-laadkabel bij te bestellen. Hiermee kun je de Spring thuis in het stopcontact opladen. In dit geval duurt het ongeveer 11,5 uur voordat de auto weer helemaal vol zit. Zo kun je zonder wallbox of laadpaal de auto thuis opladen.

ISOFIX-zetels

In de stoelen van de Spring zijn ISOFIX-bevestigingspunten geïntegreerd. Hiermee kun je kinderzitjes gemakkelijk en veilig vastklikken op de zitplaatsen achterin.

Dacia Spring Isofix stoelpunt
Met de ISOFIX-bevestigingspunten klik je een kinderzitje makkelijk vast

Interieur en multimedia

Het infotainmentsysteem van de Dacia Spring is simpel en gebruiksvriendelijk ingesteld. Het 7-inch touchscreen herbergt belangrijke zaken als navigatie, media, bellen en de auto-instellingen.

Dacia Spring infotainmentscherm
Het infotainmentsysteem van de Dacia Spring is gebruiksvriendelijk simpel

Daarnaast is ook Apple CarPlay/Android Auto beschikbaar in het systeem van de Spring vanaf de Expression-uitvoering. Met behulp van de smartphone replicatie zijn je favoriete apps te bedienen op het touchscreen. Ook via Bluetooth speel je media af in de EV.

MY Dacia app

Met de MY Dacia app kun je op afstand bepaalde systemen in je auto besturen. Zo kun je de binnentemperatuur instellen, controleer je het batterijniveau en start of stop je het opladen.

Dacia Spring My Dacia App
Met de My Dacia app kun je systemen in de Spring op afstand besturen

Bagageruimte en opbergruimte

De Dacia Spring heeft een bagageruimte van 300 liter, wat een aardig ruime waarde is in dit segment. Wanneer je de achterbank naar beneden klapt beschik je over 620 liter.

Dacia Spring bagageruimte
De bagageruimte van de Spring bedraagt 300 liter, uitbreidbaar tot 620 liter

Batterij en aandrijving Dacia Spring

Er is een accupakket van 27,4 kWh in de Dacia Spring geplaatst. De werkelijke geschatte accucapaciteit ligt op 25,46 kWh. De aandrijving van de Spring geeft de auto 44 pk (33kW) en een maximum koppel van 125 Nm.

Actieradius

Volgens WLTP-normen komt de Spring met zijn accupakket op een volle lading 230 kilometer ver. De praktische actieradius van de EV is echter ongeveer 173 kilometer op een lading.

Dacia geeft een gemiddeld verbruik aan van 11,1 kWh per 100 kilometer, maar een realistischer getal is 14,76 kWh (bron: whattherange.com)

Laadsnelheid

Met een Type-2 kabel heeft de Spring een maximaal laadvermogen van 7 kW. De auto zal in 3 uur en 50 minuten volledig opgeladen zijn. Dit gebeurt met een snelheid van 63 kilometer per uur.

Dacia Spring laadpaal
Een realistische actieradius voor de Dacia Spring is 173 kilometer

Met fast charging laad je de accu binnen 43 minuten op tot 80%. Hierbij kan je gebruik maken van de CCS Combo 2 kabel, tot een snellaadvermogen van 30 kW. De snellaadsnelheid is maximaal 170 kilometer per uur.

Dacia Spring Uitvoeringen

Onderstaande lijst zijn de op dit moment beschikbare uitvoeringen van de Dacia Spring.

 • Dacia Spring Essential
 • Dacia Spring Expression

Deze versies zijn ook los te upgraden met extra pakketten, zoals de ‘Orange Pack’.

Dacia Spring Essential VS Expression

De Dacia Spring heeft op dit moment dus twee beschikbare uitvoeringen. Maar wat is het verschil tussen deze twee opties? Waarom zou je de Essential over de Expression kiezen, of andersom? Beide uitvoeringen worden geleverd met een elektrische aandrijflijn die 44 pk en 125 nM levert.

Groene Dacia Spring
Dacia Spring in de kleur ‘Lichen Kaki’

Kies je voor de Essential uitvoering, dan kies je voor de eenvoudigste uitrusting. Ga je voor de Expression uitvoering, dan zijn deze zaken inbegrepen die je niet terugziet op de Essential uitvoering:

 • Apple Carplay/Android Auto
 • Audio afstandsbediening op het stuur gemonteerd
 • Parkeerinformatie achter dmv radar & camera
 • Parkeer hulp achter en begeleidingsscherm
 • Reservewiel van normaal formaat met een stalen velg
 • Navigatiesystemen met een aanraakscherm via SD Card
 • Media control touch screen

Veelgestelde vragen over de Dacia Spring


Wat zijn de afmetingen van een Dacia Spring?
De Dacia Spring is 3,7 meter lang, 1,5 meter breed en 1,5 meter hoog. De afmetingen in millimeters zijn 3.734 mm x 1.579 mm x 1.516 mm.

Wat kost een Dacia Spring?
Je kunt de Dacia Spring private leasen vanaf 349 euro per maand. Het gaat dan om een Comfort Plus uitvoering op basis van 10.000 km per jaar en een contractduur van 60 maanden. De vanafprijs voor een nieuwe Spring start op dit moment op € 20.850.

Hoe zit het met de levertijd van een Dacia Spring?
Of een Dacia Spring direct leverbaar is hangt af van welke versie je bestelt. Het kan per aanbieder of model verschillen of de Spring direct leverbaar is. Bekijk dus goed voordat je bestelt hoe de situatie is met het model dat je graag wil.

Heeft de Dacia Spring bekende problemen?
Er zijn voor de Dacia Spring op dit moment geen structurele problemen bekend.

Wat is de draaicirkel van een Dacia Spring?
De draaicirkel van de Dacia Spring is 9,5 meter. Daarmee is de cross-over uitstekend geschikt voor de stad.

Waar kan ik de Dacia Spring handleiding vinden?
Je kunt hier de handleiding van de Dacia Spring in PDF lezen.

Hoe snel kan een Dacia Spring opgeladen worden?
Met een snellader kun je de Dacia binnen 43 minuten van 10 naar 80 procent opladen. Met een 3 fasen lader is de gemiddelde laadtijd van de Spring zo’n 3 uur en 50 minuten.

Dacia private lease

dacia-logo

Dacia is een merk dat bekend staat om zijn degelijkheid, betrouwbaarheid en scherpe prijs/kwaliteitverhouding. De groei die Dacia de afgelopen tijd is voor een groot deel toe te schrijven aan de Dacia Spring. Veel mensen maken gebruik van de mogelijkheid om voor de juiste prijs over te stappen op elektrisch rijden.

Dacia private lease aanbiedingen

Groene Dacia Spring aan laadpaal
De Dacia Spring in de kleur ‘Lichen Kaki’ met ‘Orange Pack’

Natuurlijk kun je op Lieverprivatelease.nl ook het private lease aanbod van andere Dacia modellen vergelijken. Gebruik onderstaande links om de private lease aanbiedingen van verschillende populaire Dacia modellen te bekijken.

Wil je graag een totaaloverzicht van alle Dacia private lease modellen met prijzen zien? Bekijk dan hier alle Dacia private lease modellen met prijzen.

Dacia Spring private lease: dit moet je weten

Zo werkt private lease

 1. Je zoekt een auto uit via onze onafhankelijke vergelijker
 2. Je vult je gegevens in bij de aangesloten aanbieder
 3. De offerte ontvang je per e-mail
 4. Akkoord? Dan kun je de overeenkomst ondertekenen
 5. Jouw private lease auto wordt bij je afgeleverd op de afgesproken datum

Wat is er inbegrepen bij private lease?

Bij private lease ontvang je natuurlijk de door jou gekozen auto. Daarnaast zijn de kosten voor verzekering, belasting en onderhoud inbegrepen. De brandstof en/of stroom betaal je zelf.

Is private lease voordelig?

Private lease is over het algemeen verstandiger en voordeliger dan het kopen van een auto met geleend geld.

Het volledig zelf kopen van een auto is onderaan de streep over het algemeen het goedkoopst. Bij private lease betaal je ook voor gemak en zekerheid.

Welke private lease aanbieder moet ik kiezen?

We raden je iedere aanbieder binnen onze prijsvergelijkers aan. We vinden het namelijk belangrijk om alleen met betrouwbare private lease aanbieders samen te werken.