Wie houdt Volkswagen voor de gek met deze schets van de Golf 8?

Wie houdt Volkswagen voor de gek met deze schetsen van de Golf 8?

De nieuwe Volkswagen Golf (2019) komt eraan. Op donderdag 24 oktober wordt de achtste generatie van de compacte middenklasser officieel onthuld. Vandaag stuurt Volkswagen alvast enkele designschetsen van de VW Golf 8 de wereld in. Wie denkt het automerk daarmee voor de gek te houden?

Een volledig nieuwe Golf is groot nieuws – absoluut. Maar waarom een schets uitsturen, als foto's van de Golf 8 (2019) al overal online staan? Iedereen die wil weten hoe de nieuwe Golf eruitziet, krijgt na even googelen talloze foto's op zijn scherm. 'Mosterd na de maaltijd' is niet de juiste uitdrukking. Dit is eerder een tekening van mosterd vóór de maaltijd. Zinloos, want iedereen weet hoe mosterd eruitziet.

Gewoon een Volkswagen Golf

Bovendien zet deze tekening je op het verkeerde been. De verhoudingen kloppen voor geen meter. 'Dikke bak hoor, die nieuwe Golf,' dat zullen autoliefhebbers denken als ze deze afbeelding zien. Maar wij garanderen je: als op 24 oktober het doek eraf wordt getrokken, dan staat daar gewoon een Volkswagen Golf. Wel eentje met iets andere koplampen en scherpere vouwen in het plaatwerk, maar evengoed een auto die elke leek als Golf herkent. Daarin schuilt ook de kracht van het model.

Tip
Goed verzekerd de weg op
Goed verzekerd de weg op

Kies de dekking die bij jouw (elektrische) auto past met de Interpolis Autoverzekering. Standaard € 0,- eigen risico en vrije reparatiekeuze.

Stel nou dat alle spionagefoto's nep zijn

Hoe gaaf zou het zijn als wij het bij het verkeerde eind hebben. Als alle spionagefoto's nep blijken te zijn. Dat op 24 oktober het doek eraf gaat en daar de nieuwe Golf 8 staat: ruim twee meter breed, een motorkap zo bol als de kop van een orka en voorzien van 24-inch lichtmetaal. Hoe gaaf zou dat zijn?

Tip
Bespaar op je autoverzekering met AutoBewust van Interpolis
Bespaar op je autoverzekering met AutoBewust van Interpolis

Jij maakt zelf keuzes in de dekkingen.
Zo stel je de autoverzekering samen die bij jou past.
En houd je de premie laag.

Wie houdt Volkswagen voor de gek met deze schetsen van de Golf 8?
Wie houdt Volkswagen voor de gek met deze schetsen van de Golf 8?
Bart Smakman
Door Bart Smakman

Test graag elektrische auto's omdat ze zo soepel rijden en er veel valt te ontdekken. Wat is bijvoorbeeld de actieradius in de praktijk en hoe verloopt het snelladen? Vindt dat elke auto stoelverwarming moet hebben, want er bestaat geen groter genot. Lees meer »

Voor jou geselecteerd

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties