Gerucht: nieuwe Golf GTE komt in 2 varianten

GTE

Hier rijdt de nieuwe Volkswagen Golf GTE. De plug-in hybride op basis van de nieuwe Golf 8 komt in 2020 op de markt en wel in 2 varianten. Dat laatste beweren onze collega’s van Auto Zeitung. De ene Golf GTE (2020) is extra sportief, de ander extra zuinig.

De 'Golf GTE Boost' is afgestemd voor sportief rijden en heeft een elektrische actieradius van 50 kilometer. De 'Golf GTE Range' doet zijn naam eer aan en komt circa 65 kilometer ver op stroom alleen.

Aangezien de volledig elektrische e-Golf het veld moet ruimen in verband met de komst van de Volkswagen ID.3, is de GTE Range de Golf met het grootste elektrische bereik.

Golf GTE opladen

In beide varianten werkt een 1,5-liter turbobenzinemotor samen met een elektromotor. De laadpoort zit niet langer in de neus van de auto. Zoals je op de spionagefoto's kunt zien, is hij verplaatst naar het voorscherm bij de bestuurdersdeur.

Tip
Goed verzekerd de weg op
Goed verzekerd de weg op

Kies de dekking die bij jouw (elektrische) auto past met de Interpolis Autoverzekering. Standaard € 0,- eigen risico en vrije reparatiekeuze.

Golf GTE of ID.3

Gaat Volkswagen de nieuwe Golf GTE inderdaad uitbrengen in 2 varianten, zoals Auto Zeitung beweert? Het zou best kunnen, want het merk bouwt graag verschillende modellen op basis van dezelfde techniek.

Van de andere kant lijkt Volkwagen al zijn aandacht op de ID.3 en zijn broertjes te richten Met andere woorden: we wisten niet dat Volkswagen nog liefde had voor de GTE ...

Tip
Bespaar op je autoverzekering met AutoBewust van Interpolis
Bespaar op je autoverzekering met AutoBewust van Interpolis

Jij maakt zelf keuzes in de dekkingen.
Zo stel je de autoverzekering samen die bij jou past.
En houd je de premie laag.

GTE
GTE
GTE
GTE
GTE
GTE
GTE
GTE
GTE
GTE
GTE
GTE
Redactie
Door Redactie

Voor jou geselecteerd

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties