Vanaf deze BMW M340i is 't nog maar kleine stap naar M3

In het kielzog van de gloednieuwe 3-serie presenteert BMW nu de M340i, het voorlopige topmodel totdat de almachtige M3 zich aandient.

Reikhalzend wordt uitgekeken naar de nieuwe BMW M3. Dat belooft immers een beest van een powersedan te worden (al gaan er geruchten dat er – eindelijk – ook een Touring-variant komt). Het vermogen van de nieuwe M3? Naar verwachting om en nabij de 450 pk. Kijk, in dat licht bezien doet de nu geïntroduceerde M340i het verre van slecht. 374 pk levert diens zes-in-lijn met dubbele turbo's. Bij een koppel van 500 Nm, een winst van 50 Nm ten opzichte van z'n voorganger met vergelijkbare zescilinderturbo.

Quasi-M3 prestaties

Sprinten naar 100 km/h verloopt met de nieuwe M340i, die overigens standaard is voorzien van xDrive-vierwielaandrijving, in 4,4 seconden. Ter vergelijk: de laatste M3-generatie deed deze truc slechts drie tiende sneller. Als topsnelheid wordt 250 km/h opgegeven. De M340i kan met gemak harder, maar een elektronische begrenzer voorkomt dat.

Vol M Performance

De letter 'M' in M340i staat er niet voor niets. Niet alleen heeft de M-afdeling zich bemoeit met de finetuning van het sportmodel, zowel het ex als interieur is volgehangen met de reeds uitvoerig uit de doeken gedane M Performance Parts voor de nieuwe 3-serie. Een M-sportonderstel is zoal standaard, evenals een M Sport-differentieel tussen de achterwielen, krachtigere remmen, 18 inch M-wielen en een uitlaatsysteem die voor meer herrie zorgt, afhankelijk van de geselecteerde rijmodi. En hou je niet zo van sinister zwart, de BMW M340i xDrive zal ook verkrijgbaar zijn in allerhande kekke kleuren. Echter pas vanaf juli 2019. Even geduld dus nog en daarmee ook voor de M3.
Tip
Goed verzekerd de weg op
Goed verzekerd de weg op

Kies de dekking die bij jouw (elektrische) auto past met de Interpolis Autoverzekering. Standaard € 0,- eigen risico en vrije reparatiekeuze.

Redactie
Door Redactie

Voor jou geselecteerd

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties