E30 M3 te gewoontjes? Koop deze Alpina C1 2.3

Het is nog maar eventjes en een oer-M3 kost je meer dan een nagelnieuwe. En dat terwijl er toch zo'n kleine 19.000 exemplaren van zijn gemaakt. De Alpina C1 2.3 geraakt niet eens tot 2% van dat productieaantal en kan al voor jou zijn voor 34 mille. Goede deal, toch?

'BMW's zijn voor het gepeupel, Alpina's voor fijnproevers', het is soort officieuze uitspraak die her en der wel eens wil opduiken tijdens een debat over deze twee automerken met dezelfde voorliefde. Wat er ook van waar is, feit is dat Alpina's steevast iets speciaals hebben boven de auto's rechtstreeks van BMW. Zelfs BMW Individual is daar jaloers op. Zeldzaamheid is er daar zonder meer eentje van, en dat was ook al zo in 1983, toen Alpina de C1 2.3 bouwde op basis van de E21 BMW 3-serie.

Onbekende oplage

Hoeveel er precies zijn gebouwd van de C1 2.3 is onduidelijk, maar volgens ruwe schattingen ligt dit aantal ergens tussen 30 en 400 stuks. Weliswaar behoorlijk uiteenlopend, maar nog altijd een klap minder dan de E30 BMW M3 – die momenteel zeer populair is onder verzamelaars, waardoor de prijzen ervan de laatste jaren enorm zijn gestegen. Met relatieve zekerheid valt hetzelfde te voorspellen voor de Alpina C1 2.3, al zou het daar niet om moeten draaien natuurlijk. Freude am Fahren, dat wel!

Lekker vlotjes nog

En rijplezier bieden, dat doet de Alpina C1 2.3 zeer waarschijnlijk vandaag de dag nog steeds. Vlotjes is 'ie in elk geval nog zeker met een sprint naar 100 km/h in iets meer dan 6 seconden, dankzij een destijds opgefokte 2.3 liter zes-in-lijn. Het vermogen kwam hierdoor te liggen op 170 pk, waarmee een top van dik 200 km/h valt te halen.

Zelden aangeboden

Zoals je vast zult begrijpen wordt een Alpina C1 2.3 zelden aangeboden, en al helemaal in de (originele) staat waarin dit exemplaar die op eBay schittert. Op de klok staat 37.280 mijl, omgerekend zo'n 60.000 kilometer en de verkoper vraagt er € 33.500,- voor. Veel geld, maar wedden dat je zelfs namens E30 M3-rijders op veel respect en lof voor je keuze kan rekenen.
Tip
Bespaar op je autoverzekering met AutoBewust van Interpolis
Bespaar op je autoverzekering met AutoBewust van Interpolis

Jij maakt zelf keuzes in de dekkingen.
Zo stel je de autoverzekering samen die bij jou past.
En houd je de premie laag.

Redactie
Door Redactie

Voor jou geselecteerd

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties