Alfa Romeo verlaagt de rente! Een Alfa Romeo Tonale rijden voor €325 euro per maand

Nu zakelijk financieren tegen 1,9% rente | Actie loopt t/m 23 september

Alfa Romeo verlaagt de rente! Een Alfa Romeo Tonale rijden voor €325 euro per maand Ontdek meer
Nieuws

Top en flop: het goede en slechte autonieuws van week 30 (2023)

Vrijdagmiddag, half vijf. Computer uit, de deur van je werkplek kan achter je dicht, het weekend is begonnen. Op Autoreview.nl blikken we terug op een week waarin Porsche ons geruststelt, Tesla-klanten boos zijn en de schattigste EV verdwijnt. Goed nieuws, slecht nieuws. Top en flop.

Top en flop: het goede en slechte nieuws van week 30 (2023)

+ Top 1 - deze 9 auto's zijn een deurslaand succes

Behalve een auto met hoge instap bestaat er ook zoiets als een auto met rare instap. Deze auto's houden er een raar deurbeleid op na.

Top en flop: het goede en slechte nieuws van week 30 (2023)

+ Top 2 - pientere uitvinding maakt elektrische Opel en Peugeot goedkoper

De zoektocht naar de batterij van de toekomst gaat verder dan alleen de chemische samenstelling. Een nieuw plan om twee EV-onderdelen van de
auto te verwerken
in het accupakket, kan toekomstige elektrische auto’s van Peugeot, Opel en andere Stellantis-merken efficiënter en goedkoper maken.

Top en flop: het goede en slechte nieuws van week 30 (2023)

+ Top 3 - 911 is echt de aller-allerlaatste Porsche die elektrisch gaat

Macan, Cayman, Boxster, Cayenne: geen Porsche-model ontkomt aan volledige elektrificatie. Maar de 911 blijft voorlopig buiten schot, Porsche wil hem zo lang mogelijk met verbrandingsmotor leveren. Hoe doen ze dat?

Top en flop: het goede en slechte nieuws van week 30 (2023)

- Flop 1 – Tesla sjoemelt met software

Sjoemelsoftware associeer je met Volkswagen, maar Tesla kan er ook wat van. Het schotelt de nietsvermoedende bestuurder met volle accu een te optimistische actieradius voor. Waarom doen ze dat?

Top en flop: het goede en slechte nieuws van week 30 (2023)

- Flop 2 - Audi kan het niet alleen en moet China om hulp vragen

Ooit keek de hele wereld op naar de Duitse automerken. Maar Audi kan niet snel genoeg EV's leveren aan China en ziet zijn marktaandeel slinken. Dan maar met de staart tussen de benen naar de concurrent, en nu gaat SAIC platforms leveren voor het merk dat Vorsprung durch Technik als slogan voert ... Au!.

Top en flop: het goede en slechte nieuws van week 30 (2023)

- Flop 3: de leukste elektrische auto van Nederland krijgt geen opvolger

Is de Honda e niet om op te vreten? Dat misschien wel, maar hij levert Honda geen stuiver op, want niemand koopt een Honda e. Hij is dan ook erg duur en heeft een beschamend lage actieradius. En dus verdwijnt-ie binnenkort. Zo gaat Honda de zaken nu aanpakken! .

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Jaap Peters
Door Jaap Peters

Van oudsher concentreert zijn autoliefde zich op groot, comfortabel en Frans, maar rijdt nu naar tevredenheid een youngtimer uit Zuid-Duitsland. Ziet vol bewondering hoe de Koreaanse automerken de wereld op z'n kop zetten en snapt nog steeds niet waarom Formule 1 een sport is.
Lees meer »

tops-en-flops-van-de-week

Terugblik op de week

Dit artikel maakt onderdeel uit van de serie ‘Tops en flops van de week’. Elke vrijdag om 16.00 uur brengen we je het top- en flopnieuws van deze week. Perfecte gespreksstof voor tijdens de vrijdagmiddagborrel.

Zoeken