Nieuwe Citroën ë-C3​: maakt elektrisch rijden betaalbaar!

Vanaf €24.290​ (excl. €2.950 subsidie)| ​Plaats nu een reservering en profiteer van exclusieve voordelen!

Nieuwe Citroën ë-C3​: maakt elektrisch rijden betaalbaar! Reserveer nu
Nieuws

7 private lease auto's voor minder dan 300 euro per maand

9 private lease auto's voor minder dan 300 euro per maand

Nieuwe auto’s worden steeds duurder en die prijsstijging zie je ook terug in het maandbedrag voor private lease. Toch zijn er nog steeds auto’s die je kunt private leasen voor maximaal 300 euro per maand.

Private lease is populair. En waarom ook niet? Voor een vast bedrag per maand kun je beschikken over een nieuwe auto. In dit bedrag zitten zaken als wegenbelasting, onderhoud en verzekering al verwerkt - jij betaalt alleen de benzine. Je koopt dus ook een grote portie ‘ontzorging’ – een mooi woord voor stressvrij autorijden zonder angst voor dure reparaties.

Private lease voor 300 euro per maand

Maar het wordt steeds moeilijker om voor een bescheiden bedrag een private leasecontract af te sluiten. Welke auto’s zijn beschikbaar voor maximaal 300 euro per maand, hoeveel kilometer mag je rijden en hoe rijk zijn de desbetreffende modellen uitgerust?

Voor 300 euro per maand heb je op onze private lease pagina keuze tussen 7 auto’s:

 1. Toyota Aygo X – 249 euro (72 mnd, 5.000 km)
 2. Hyundai i10 – 259 euro (72 mnd, 5.000 km)
 3. Fiat 500 – 276 euro (72 mnd, 5000 km)
 4. Mitsubishi Space Star - 279 euro (72 mnd, 5000 km)
 5. Suzuki Ignis – 279 euro (72 mnd, 5000 km)
 6. Fiat Panda – 288 euro (72 mnd, 5000 km)
 7. Toyota Yaris – 299 euro (72 mnd, 5000 km)
10 private lease auto's voor minder dan 300 euro per maand
9 private lease auto's voor minder dan 300 euro per maand
10 private lease auto's voor minder dan 300 euro per maand

  Oppassen voor weinig kilometers per jaar en lange looptijden

  Alle getoonde contracten zijn voor 5000 kilometer per jaar, wat een heel laag kilometrage is. Uit cijfers van het CBS blijkt namelijk dat Nederlandse personenwagens in 2021 gemiddeld 11.000 kilometer per jaar aflegden. Ondertussen is dit getal vermoedelijk nog verder gestegen, aangezien de cijfers steeds verder herstellen van de coronapandemie. 

  Ook een belangrijk aspect om in de gaten te houden is de looptijd. Alle getoonde prijzen zijn op basis van 72 maanden - ofwel 6 jaar. Dit hoeft geen probleem te zijn als je niet verwacht dat je situatie de aankomende 6 jaar verandert. Heb je hier minder zekerheid over, kan dit een potentieel struikelpunt zijn. Zeker omdat contractbreuk een kostbaar verhaal kan worden. 

  Behalve als er sprake is van bepaalde omstandigheden.

  Sommige getoonde modellen zijn ook met een groter kilometerpakket en met een kortere looptijd beschikbaar en dan blijf je nog steeds binnen het budget van 300 euro per maand. Iets om rekening mee te houden.

  Op zoek naar aanbiedingen in dure tijden?  Tests met betaalbare auto's komen veel voor in onze gratis nieuwsbrief! 

  Ontvang wekelijks het laatste autonieuws, de beste tests en af en toe een aanbieding.

  Tip
  Nog niet klaar voor de overstap naar elektrisch rijden?
  Nog niet klaar voor de overstap naar elektrisch rijden?

  Met Private Lease stap je al vanaf €279,- p/m in de iconische Fiat 500 Hybrid.

  Uitrusting: is airco standaard?

  Hoe zit het met de uitrusting van de getoonde auto’s? Wees gerust: in de zomer zul je niet zwetend in deze auto’s zitten, want ze hebben allemaal airco. Twee van de auto’s hebben binnen het budget géén cruise control aan boord (Panda en Ignis), terwijl de Aygo X zelfs adaptieve cruise control heeft. Iets dat alle auto's wel standaard hebben zijn elektrisch bedienbare ramen (voorin). Liefhebbers van lichtmetalen velgen grijpen mis, aangezien alle auto's op de lijst worden geleverd met stalen wielen. 

  Sportieve rijders kijken sip naar het aantal paardenkrachten: de Suzuki Ignis is met zijn 83 pk de hoogvlieger van het lijstje. In dit deel van de markt is 60 tot 75 pk standaard.

  9 private lease auto's voor minder dan 300 euro per maand

  300 euro per maand: geen EV, twee mild-hybrides

  Dat elektrische auto’s duurder zijn in aanschaf dan benzine auto’s, is een bekend gegeven. Dit geldt evengoed voor private lease. Binnen het budget van 300 euro zijn geen volledig elektrische auto beschikbaar. Wil je dus echt een elektrische auto private leasen, zul je het budget moeten verhogen. De eerste die je tegenkomt in onze vergelijker is een Dacia Spring voor 310 euro per maand. Een plug-in hybride vind je niet binnen dit budget. Voor hybrides moet je voor dit geld bij Fiat zijn. Zij bieden twee mild-hybride auto's aan voor minder dan 300 euro: de Fiat Panda en de Fiat 500.

  Welke auto’s kun je nog private leasen voor 300 euro per maand?

  Kijk voor de actuele private lease-aanbiedingen op onze private lease vergelijker. Daar vind je onder andere goedkope elektrische auto's:

  Tip
  Goed verzekerd de weg op
  Goed verzekerd de weg op

  Kies de dekking die bij jouw (elektrische) auto past met de Interpolis Autoverzekering. Standaard € 0,- eigen risico en vrije reparatiekeuze.

  Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
  Shane Jebbink
  Door Shane Jebbink

  Kon als kleine jongen geen straat doorlopen zonder van iedere auto de modelnaam te noemen. Maakt er in zijn vrije tijd een sport van om alle occassionwebsites af te speuren naar de perfecte auto, om vervolgens even later met een compleet ander model op de proppen te komen.
  Lees meer »

  Zoeken