Rara, waar ter wereld is een simpele middenklasser het duurst? Hint: Nederland staat hoog

Rara, waar ter wereld is een simpele middenklasser het duurst? Hint: Nederland staat hoog

Och, wat zijn auto's toch duur in Nederland! Wij moeten welhaast het duurste land ter wereld zijn om een simpele middenklasser te kopen. Mwoah, bijna ... Nederland staat op plek vijf. Alleen in Noorwegen, Zuid-Afrika, Denemarken en Singapore is een gewone Volkswagen Golf duurder.

Een Britse vergelijkingssite heeft een onderzoek gedaan: wat kost een Volkswagen Golf in verschillende landen op de wereld? De reden dat de site voor de Golf als voorbeeld heeft gekozen, is eenvoudig: de Duitse middenklasser wordt in ontzettend veel landen verkocht. Dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld een Opel Astra of Peugeot 308.

Volkswagen Golf in Singapore bijna vier keer zo duur

Het duurste land ter wereld om een Golf te kopen, is Singapore, waar de C-segment hatchback het equivalent van liefst 118.795 euro kost. Singapore is een stadsstaat waar het aantal auto's op de weg streng gereguleerd is. Als er eentje bijkomt, moet er ook eentje weg. Inwoners moeten bovendien een vergunning aanvragen om een auto te kunnen kopen.

Tip
Goed verzekerd de weg op
Goed verzekerd de weg op

Kies de dekking die bij jouw (elektrische) auto past met de Interpolis Autoverzekering. Standaard € 0,- eigen risico en vrije reparatiekeuze.

Nederland is duur, maar staat 'slechts' op plek vijf

Op gepaste afstand van Singapore volgen Denemarken (38.448 euro), Zuid-Afrika (37.818 euro), Noorwegen (36.385 euro) en dan pas Nederland (32.490 euro). Het contrast met de goedkoopste landen is groot. In de Verenigde Staten kosten een Volkswagen Golf bijvoorbeeld maar 20.435 euro. Dichter bij huis is een exemplaar in Polen en Slowakije niet veel duurder (respectievelijk 20.510 en 21.290 euro).

Tip
Bespaar op je autoverzekering met AutoBewust van Interpolis
Bespaar op je autoverzekering met AutoBewust van Interpolis

Jij maakt zelf keuzes in de dekkingen.
Zo stel je de autoverzekering samen die bij jou past.
En houd je de premie laag.

Redactie
Door Redactie

Voor jou geselecteerd

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties