Nieuws

Wereldwijd chiptekort: BMW levert tijdelijk nieuwe auto's zonder touchscreen

Wereldwijd chiptekort: BMW levert tijdelijk nieuwe auto's zonder touchscreen

Ben je van plan om een nieuwe BMW te kopen en heb je een hekel aan touchscreenbediening? Dan is dit de tijd om toe te slaan. Want vanwege het wereldwijde chiptekort levert BMW tijdelijk de 3-serie, 4-serie en Z4 niet meer met een aanraakscherm. Dat wordt ouderwets draaien aan de iDrive-knop dus.

Het wereldwijde chiptekort heeft een grote impact op de auto-industrie. Bijna alle autofabrikanten hebben de productie dit jaar tijdelijk teruggeschroefd of stilgelegd. Ook zijn merken gedwongen om hun auto's zonder bepaalde opties te leveren, gewoon omdat er niet genoeg chips voor zijn.

Korting van 500 euro voor BMW zonder touchscreen

BMW heeft in Europa besloten om de 3-serie, 4-serie en Z4 een paar weken zonder touchscreen te leveren. Dat betekent dat kopers die hiermee akkoord gaan het iDrive-infotainmentsysteem niet via het scherm kunnen bedienen, maar wel met de iDrive-draaiknop op de middentunnel. BMW geeft ze een korting van 500 euro ter compensatie.

In de VS hebben ook de BMW X5, X6 en X7 geen touchscreen

In de Verenigde Staten geldt de maatregel niet alleen voor de 3-serie, 4-serie en Z4, maar ook voor de X5, X6 en X7. Daar krijgen kopers een korting van 500 dollar op de nieuwprijs van hun auto, wat omgerekend iets meer dan 430 euro is. In Europa houden de X5, X6 en X7 hun touchscreen wel. 

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Redactie
Door Redactie

Zoeken