Nieuws

Autoverkopen 2020: PSA (Citroën, DS, Opel, Peugeot) gevloerd door corona

Autoverkopen 2020: PSA (Citroën, DS, Opel en Peugeot) gevloerd door corona

Niet alleen Renault kreeg rake klappen door het coronavirus, ook landgenoot Groupe PSA ging onderuit. Het moederbedrijf van Citroën, DS, Open en Peugeot verkocht in 2020 niet meer dan 2,5 miljoen auto's. Oftewel, 27,8 procent (!) minder dan in 2019.

Van alle PSA-merken deed Peugeot het nog het beste. 'De leeuw' kwam 23 procent lager uit, op 1,2 miljoen verkochte auto's. Citroën kwam op 700.000 uit (min 27,5 procent), DS op 40.000 (min 29,5 procent) en Opel op 630.000 (min 35 procent). Groupe PSA liet weten dat vooral het eerste halfjaar van 2020 dramatisch was, daarna gingen de verkoopcijfers weer voorzichtig omhoog.

Groupe PSA ging vooral in China fors onderuit

Opvallend is de schade in China. Kennelijk hebben de eerste maanden van de coronacrisis er daar zo erg ingehakt, dat de verkopen van PSA in het Aziatische land (waar het coronavirus oorspronkelijk opdook) 57,7 procent lager uitvielen. Bij Citroën en DS vielen de ergste klappen (respectievelijk min 54,5 en min 84,5 procent). 

Citroën, DS, Opel en Peugeot betalen geen CO2-boete

Groupe PSA maakte ook bekend dat het voldoet aan de CO2-doelen die de Europese Unie heeft gesteld. Het vlootgemiddelde van een autofabrikant moet onder een bepaalde grens blijven, anders dreigt een boete. PSA heeft nu zeventien plug-in hybride en volledig elektrische modellen in zijn leveringsprogramma. Dit jaar komen daar zes bij.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Redactie
Door Redactie

Zoeken