Eerste beelden nieuwe Porsche 911 (998)

Dit zijn de allereerste beelden van de gloednieuwe Porsche 911. De volgende generatie – die intern als 998 door het leven gaat – staat voor 2011 gepland. De camouflage is nog overduidelijk aanwezig waardoor we slechts kunnen speculeren over het uiterlijk.

De gefacelifte 911 staat nog maar net bij de dealers of Porsche is al volop aan het testen met de compleet nieuwe generatie van haar icoon. De compleet nieuwe 911 (998) werd door onze fotograaf betrapt tijdens testwerk in zuiden van Europa. De camouflage laat ons echter nog maar weinig zien van het design. Duidelijk is al wel dat de 911 zijn herkenbare lijn gewoon weer blijft behouden. De daklijn is nagenoeg gelijk aan de 997 en dat geldt eigenlijk voor het gehele lijnenspel. De spoiler wordt verborgen door een enorme camouflerende constructie zoals we die ook bij de Panamera hebben gezien. Wel zien we dat de spiegels voortaan op de deuren staan en dat de koplampen meer rechtop staan. Zou Porsche weer meer richting de 993 gaan? De luchtinlaat voor het achterwiel moet overigens doen vermoeden dat het om een 911 Turbo gaat, maar deze is nep. De achterkant lijkt door alle camouflage zelfs op een 959. Afwachten, al weten we nu al dat het wederom een doorontwikkeling zal worden van het huidige model en geen revolutinair nieuw ontwerp.

2011 bij de dealers

Op motorisch gebied zal er wederom een zescilinder boxermotor worden gemonteerd. Die zal in alle versies ongetwijfeld wat meer vermogen gaan leveren. Reken net als nu op een complete modelserie die oploopt van de 911 Carrera tot de GT2. In 2011 zal de nieuwe 911 worden gepresenteerd en vermoedelijk ook bij de dealers staan.

Tip
Goed verzekerd de weg op
Goed verzekerd de weg op

Kies de dekking die bij jouw (elektrische) auto past met de Interpolis Autoverzekering. Standaard € 0,- eigen risico en vrije reparatiekeuze.

Redactie
Door Redactie

Voor jou geselecteerd

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties