De nieuwe verwarrende Audi-modelnamen zijn eigenlijk heel logisch

De nieuwe verwarrende Audi-modelnamen zijn eigenlijk heel logisch

Elektrische Audi’s herken je aan de term 'E-tron' in de naam. Audi wil zijn EV’s in de toekomst nog herkenbaarder maken en komt daarom met een nieuwe modelnaamstructuur die op het eerste gezicht verwarrend lijkt, maar eigenlijk veel duidelijkheid brengt.

De Duitsers gaan de naamgeving van hun modellen die ze al sinds jaar en dag gebruiken omgooien. In het nieuwe systeem zijn alle even getallen gereserveerd voor de elektrische modellen, terwijl de oneven cijfers wijzen op een Audi met een verbrandingsmotor. Best simpel, toch?

Ook al het Audi nieuws volg je via onze gratis nieuwsbrief!

Ontvang wekelijks het laatste autonieuws, de beste tests en af en toe een aanbieding.

Tip
Goed verzekerd de weg op
Goed verzekerd de weg op

Kies de dekking die bij jouw (elektrische) auto past met de Interpolis Autoverzekering. Standaard € 0,- eigen risico en vrije reparatiekeuze.

Audi A6 als voorbeeld

De nieuwe modelnaamstructuur wordt voor het eerst gebruikt bij de introductie van de nieuwe Audi A6 E-tron in 2024. Dit volledig elektrische model krijgt dus een naam die al bezet is. De oplossing is simpel: de huidige Audi A6 gaat voortaan door het leven als Audi A7. Dat betekent ook dat de A7 zoals we hem nu kennen gaat verdwijnen. 

Een ander voorbeeld is de nieuwe Audi Q6 E-tron, een volledig elektrische suv die als uitstootvrij alternatief gaat dienen voor de populaire Audi Q5

Duidelijke structuur

Audi-topman Oliver Hoffmann legt in gesprek met het Britse Autocar uit dat Audi heeft gekozen voor het nieuwe systeem om duidelijk onderscheid in de twee typen aandrijflijnen te tonen: 

“Het is bedoeld om een ​​duidelijke structuur te hebben voor onze klanten. In plaats van een Q5 E-tron naast de Q5 (met benzinemotor, red.) te introduceren, hebben we besloten dat we voor een duidelijkere strategie moeten gaan in ons modellengamma.”

Waarom krijgen elektrische modellen de even getallen? Dat is niet toevallig, laat Hofmann weten. “Neem als voorbeeld de A6. De A6 is een auto die in ons kernsegment zit, en de nieuwe A6 E-tron hoort daarbij. Dit is ons belangrijkste model in dit segment, en de toekomst is volledig elektrisch. Daarom hebben we besloten om de even getallen aan de elektrische auto's te geven."

Niet het einde van E-Tron

Overigens wil de verandering niet zeggen dat de naam E-tron in de Ingolstadse prullenbak wordt gegooid. De naam zal volgens Hofmann nog altijd achter de modelnaam worden geplakt, maar niet meer zo herkenbaar als nu het geval is. Het zal enkel nog extra duiding geven aan het model, zoals nu bijvoorbeeld de toevoegingen ‘TDI’ (diesel) of ‘TFSI’ (benzine) doen.

Audi private lease

In onze private lease vergelijker vind je verschillende Audi’s, van volledig elektrische tot auto’s met benzinemotoren. Een Audi private lease je dan ook via Auto Review. Toch liever iets anders? Kijk dan verder in onze private lease vergelijker. Je vindt er onder meer de vernieuwde Tesla Model 3:


Tip
Bespaar op je autoverzekering met AutoBewust van Interpolis
Bespaar op je autoverzekering met AutoBewust van Interpolis

Jij maakt zelf keuzes in de dekkingen.
Zo stel je de autoverzekering samen die bij jou past.
En houd je de premie laag.

Shane Jebbink
Door Shane Jebbink

Kon als kleine jongen geen straat doorlopen zonder van iedere auto de modelnaam te noemen. Maakt er in zijn vrije tijd een sport van om alle occassionwebsites af te speuren naar de perfecte auto, om vervolgens even later met een compleet ander model op de proppen te komen. Lees meer »

Voor jou geselecteerd

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties