Volkswagen raakt EV’s aan de straatstenen niet kwijt en ontslaat fabrieksmedewerkers

Volkswagen luidde de noodklok al eerder: men blieft de elektrische modellen van de Duitsers niet langer. De tegenvallende verkopen hebben nu geleid tot ontslagen in de fabrieken in Zwickau, en de kans is groot dat het hier niet bij blijft.

Dat meldt persbureau Bloomberg. De Wolfsburgers verlengen de contracten van 269 tijdelijke krachten van de Volkswagen-fabriek in Zwickau niet. Daarbovenop zouden nog eens 2000 banen op de tocht staan. Volgens Volkswagen hebben de ontslagen te maken met de ‘huidige marktomstandigheden’.

Hoe gaat de situatie verder verlopen bij Volkswagen? Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang al het nieuws in je mailbox!

Ontvang wekelijks het laatste autonieuws, de beste tests en af en toe een aanbieding.

Tip
Bespaar op je autoverzekering met AutoBewust van Interpolis
Bespaar op je autoverzekering met AutoBewust van Interpolis

Jij maakt zelf keuzes in de dekkingen.
Zo stel je de autoverzekering samen die bij jou past.
En houd je de premie laag.

Wegvallen subsidie de schuldige

Vooral de belangstelling van bedrijven voor de elektrische Volkswagens valt momenteel flink tegen. De zakelijke orders zijn met 70 procent gedaald. Dit komt doordat de Duitse overheid een subsidieregeling voor EV's recentelijk heeft beëindigd.

De hoge inflatie speelt volgens Volkswagen ook een rol bij de tegenvallende verkopen. De koopkracht daalt en hierdoor verkiezen particuliere autokopers minder snel een  duurdere elektrische auto boven een betaalbare benzine- of dieselauto. En de onzekere stroomprijzen maken het rekensommetje niet aanlokkelijker.

Volkswagen houdt vertrouwen

De tegenslagen willen volgens het Duitse merk niet zeggen dat ze niet meer achter de elektrische transitie staan. Volkswagen benadrukt dat het blijft investeren in de fabriek in Zwickau. Momenteel zijn ongeveer 10.700 medewerkers in de fabriek uitsluitend bezig met het bouwen van elektrische Volkswagens. Of dat aantal nog sterk gaat dalen, zal de toekomst uitwijzen.

Volkswagen private lease

In onze private lease vergelijker vind je twaalf verschillende Volkswagens: van benzinemotoren tot elektrische modellen. Een Volkswagen private lease je dan ook altijd via Auto Review!


Tip
Bespaar op je autoverzekering met AutoBewust van Interpolis
Bespaar op je autoverzekering met AutoBewust van Interpolis

Jij maakt zelf keuzes in de dekkingen.
Zo stel je de autoverzekering samen die bij jou past.
En houd je de premie laag.

Shane Jebbink
Door Shane Jebbink

Kon als kleine jongen geen straat doorlopen zonder van iedere auto de modelnaam te noemen. Maakt er in zijn vrije tijd een sport van om alle occassionwebsites af te speuren naar de perfecte auto, om vervolgens even later met een compleet ander model op de proppen te komen. Lees meer »

Voor jou geselecteerd

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties