De bestverkopende Volkswagen aller tijden gaat uit productie

De bestverkopende Volkswagen aller tijden gaat uit productie

In 2020 produceerde de Volkswagen Group zo'n 8,9 miljoen auto's. Maar er is één Volkswagen die in z'n eentje verantwoordelijk is voor nóg eens 7 miljoen exemplaren. Het model wordt intern aangeduid als artikel 199 398 500 A en is met grote voorsprong de bestverkochte Volkswagen aller tijden. En toch wordt-ie uit productie genomen ...

We hebben het niet over de Volkswagen Golf, Polo of Tiguan, maar over de Volkswagen-curryworst, waarvoor na 48 jaar helaas het doek valt. Ieder jaar produceert Volkswagen ongeveer 7 miljoen exemplaren van de worst. Ze worden verkocht in de kantines van Volkswagen-fabrieken, waar de medewerkers binnenkort dus hun dagelijkse zonde moeten missen.

De Volkswagen-curryworst is slecht voor het milieu

Waarom stopt Volkswagen met de befaamde curryworst? Om dezelfde reden dat wij over tien jaar geen auto's met een heerlijk ouderwetse verbrandingsmotor meer kunnen/mogen kopen: duurzaamheid. De productie van vlees is enorm belastend voor het milieu.  

Tip
Bespaar op je autoverzekering met AutoBewust van Interpolis
Bespaar op je autoverzekering met AutoBewust van Interpolis

Jij maakt zelf keuzes in de dekkingen.
Zo stel je de autoverzekering samen die bij jou past.
En houd je de premie laag.

Een visje bestellen mag van vleesvrij Volkswagen nog net

Maar Duitsers en vlees gaan toch samen als Bert en Ernie, Mercedes en Benz, Volkswagen en sjoemelsoftware? Ja, dat klopt, maar kennelijk is er zelfs in de bedrijfskantine van Volkswagen steeds meer vraag naar vegetarische alternatieven. In Wolfsburg en op andere VW-locaties wordt het menu daarom vleesvrij. Zo nu en dan mag je nog een visje bestellen ...

Tip
Goed verzekerd de weg op
Goed verzekerd de weg op

Kies de dekking die bij jouw (elektrische) auto past met de Interpolis Autoverzekering. Standaard € 0,- eigen risico en vrije reparatiekeuze.

Redactie
Door Redactie

Voor jou geselecteerd

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties