Record: Voor het eerst meer dan 9 miljoen auto's in Nederland

Record: Voor het eerst meer dan 9 miljoen auto's in Nederland

Sinds 2011 zijn er in Nederland 1 miljoen auto's bijgekomen. En dat betekent dat het nationale wagenpark nu voor de eerste keer door de grens van 9 miljoen is gegaan. In 1985 lag dat aantal nog op 4,5 miljoen.

Volgens de BOVAG neemt het aantal personenauto's in Nederland jaarlijks toe, maar is de stijging dit jaar groter dan normaal. Door het coronavirus hebben mensen meer behoefte aan individueel vervoer, aldus de brancheorganisatie. 

Ruime meerderheid heeft een benzinemotor

Van de 9 miljoen personenauto's op de Nederlandse wegen hebben meer dan 7,2 miljoen een benzinemotor en zijn zo'n 1,1 miljoen uitgerust met een dieselkrachtbron. Het aantal elektrische auto's is in een jaar tijd verdubbeld, van 75.000 naar ruim 150.000.

Tip
Viaplay aanbieding: bekijk Formule 1 met 20% korting
Viaplay aanbieding: bekijk Formule 1 met 20% korting

Abonneer je nu en start met streamen van sport, films en series

Marktaandeel elektrische auto's naar een kwart

In de laatste paar maanden is het marktaandeel van EV's sterk gestegen. Van de nieuw verkochte auto's is nu ongeveer een kwart elektrisch. Al zijn het nog steeds vooral zakelijke rijders die kiezen voor een elektrische auto.

Overheidssubsidie voor elektrische auto's

De overheid heeft een subsidie voor particulieren in het leven geroepen, maar dit jaar was het potje al na een paar dagen helemaal leeg. Op 1 januari wordt hij weer gevuld, maar er zijn zoveel nog uitstaande aanvragen dat het geld waarschijnlijk weer snel op is.

Tip
Goed verzekerd de weg op
Goed verzekerd de weg op

Kies de dekking die bij jouw (elektrische) auto past met de Interpolis Autoverzekering. Standaard € 0,- eigen risico en vrije reparatiekeuze.

Redactie
Door Redactie

Voor jou geselecteerd

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties