Tesla Model S rijdt 150 km/h op Autopilot, bestuurder slaapt

Tesla Model S rijdt 150 km/h op Autopilot, bestuurder slaapt

Daar gaan we weer: het zoveelste geval van iemand die denkt dat een Tesla een zelfrijdende auto is. De Canadese politie heeft een man aangehouden die achter het stuur van zijn Tesla Model S in slaap viel. De elektrische auto reed op dat moment 150 km/h op de snelweg met Tesla Autopilot ingeschakeld.

Het voorval gebeurde al in juli, meldt The Guardian. De Royal Canadian Mounted Police (RCMP) kreeg een klacht binnen over een Tesla Model S die te hard reed op de snelweg nabij het plaatsje Ponoka in Alberta. Agenten in een politieauto onderschepten de Tesla en zagen dat beide voorstoelen van de elektrische auto achterover lagen, met daarop twee slapende mensen.

Bestuurder aangeklaagd voor gevaarlijk rijgedrag

De Model S reed op dat moment 140 km/h, waar 110 km/h is toegestaan, aldus de RCMP. Maar nadat de politiewagen erachter met de lichten had geflitst, ging de auto nog harder rijden: 150 km/h. De twintigjarige bestuurder van de Tesla is aangeklaagd voor gevaarlijk rijgedrag en het overschrijden van de maximumsnelheid.

Tip
Goed verzekerd de weg op
Goed verzekerd de weg op

Kies de dekking die bij jouw (elektrische) auto past met de Interpolis Autoverzekering. Standaard € 0,- eigen risico en vrije reparatiekeuze.

Een Tesla op Autopilot is geen zelfrijdende auto

In een statement riep de RCMP nog eens wat automobilisten al lang hadden moeten weten: zelfrijdende auto's bestaan nog niet, ondanks wat Tesla jullie wil laten geloven. Tesla Autopilot is een misleidende naam voor een pakket semi-autonome systemen. In Duitsland heeft een rechter de Amerikaanse fabrikant al op de vingers getikt daarvoor.

Tip
Bespaar op je autoverzekering met AutoBewust van Interpolis
Bespaar op je autoverzekering met AutoBewust van Interpolis

Jij maakt zelf keuzes in de dekkingen.
Zo stel je de autoverzekering samen die bij jou past.
En houd je de premie laag.

Redactie
Door Redactie

Voor jou geselecteerd

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties