Tesla probeert het tij te keren met nieuwe kortingen - ook Nederland profiteert

Tesla heeft een teleurstellend kwartaal achter de rug en grijpt in meerdere landen terug op een bekende tactiek om het verkooptij te keren: prijsverlagingen. Ook in Nederland profiteren we met één model.

Je kunt de Tesla Model 3 nu bestellen vanaf 41.990 euro - 2000 euro minder dan tot voor kort. Als je van dit bedrag ook nog de SEPP-subsidie van 2950 euro aftrekt, heb je de elektrische sedan voor minder dan 40 mille. Dan hebben we het over de achterwielaangedreven Model 3 met 513 kilometer range en 283 pk.

Ook de vierwielaangedreven Long Range-variant (629 km range, 498 pk) is 2000 euro goedkoper gemaakt door Tesla. Daarvoor betaal je vanaf vandaag 49.990 euro. De prijzen voor de Tesla Model Y, Model X en Model S blijven voorlopig ongewijzigd. Eerder had Tesla juist een prijsverhoging voor de Model Y aangekondigd, maar daar hebben we vooralsnog niets van gemerkt.

Volg nieuws van Tesla en alle andere automerken op de voet met onze gratis nieuwsbrief!

Ontvang wekelijks het laatste autonieuws, de beste tests en af en toe een aanbieding.

Tesla verlaagt prijzen in China en VS

Ook in China en de Verenigde Staten zijn modellen van Tesla goedkoper geworden. In China lijkt de korting op die van ons: de Model 3 werd omgerekend ruim 1800 euro goedkoper. In zijn thuisland heeft Tesla de prijzen van de Model 3 juist hetzelfde gelaten, maar de drie andere modellen kregen een korting van 2000 dollar. Dat geldt voor alle uitvoeringen.

Daarnaast werd ook in de prijs voor Full Self Driving flink gesneden. De optie - die het theoretisch mogelijk maakt dat de auto autonoom kan rijden - stond eerst in de Amerikaanse prijslijst voor 12.000 dollar, maar is vanaf nu te bestellen voor 8000 dollar. Wij betaalden al 7500 euro.

Tip
Bespaar op je autoverzekering met AutoBewust van Interpolis
Bespaar op je autoverzekering met AutoBewust van Interpolis

Jij maakt zelf keuzes in de dekkingen.
Zo stel je de autoverzekering samen die bij jou past.
En houd je de premie laag.

De verkopen van Tesla per kwartaal, vanaf vorig jaar:

Reactie op moeilijke periode

De prijsverlagingen van Tesla lijken een reactie op de slechte periode waarin de Amerikanen zitten. Het merk onder leiding van Elon Musk verkocht in het eerste kwartaal van dit jaar namelijk ‘maar’ 386.810 nieuwe auto’s, een daling van maar liefst 20 procent ten opzichte van een jaar eerder en fors minder dan beraamd. Het is de eerste keer sinds lange tijd dat de verkoopcijfers van Tesla dalen.

CEO Musk kondigde in een interne memo rigoureuze besparingsplannen aan. Daarin stond dat maar liefst 14.000 van de 140.473 medewerkers de laan uit werden gestuurd. Bijna 10 procent dus.


Tip
Goed verzekerd de weg op
Goed verzekerd de weg op

Kies de dekking die bij jouw (elektrische) auto past met de Interpolis Autoverzekering. Standaard € 0,- eigen risico en vrije reparatiekeuze.

Shane Jebbink
Door Shane Jebbink

Kon als kleine jongen geen straat doorlopen zonder van iedere auto de modelnaam te noemen. Maakt er in zijn vrije tijd een sport van om alle occassionwebsites af te speuren naar de perfecte auto, om vervolgens even later met een compleet ander model op de proppen te komen. Lees meer »

Voor jou geselecteerd

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties