Zo werkt CarKey: gebruik je iPhone als autosleutel

Zo werkt CarKey: je iPhone als autosleutel

BMW werkt samen met Apple om van de iPhone een digitale autosleutel te maken. De nieuwe BMW 5-serie is het eerste model dat Apple CarKey ondersteunt en waarbij je je iPhone kunt gebruiken om de auto te vergrendelen, ontgrendelen en de motor te starten. Ook is het mogelijk om de sleutel te delen met vrienden. Hoe werkt dat?

Je auto vergrendelen of ontgrendelen met je telefoon, is niet nieuw. Wij kennen de functie voornamelijk van elektrische auto’s die een eigen app hebben. Apple CarKey is veiliger en heeft meer mogelijkheden.

CarKey: iPhone als autosleutel

De digitale autosleutel wordt opgeslagen in een beveiligde chip van de iPhone. Voor nu is het nodig om de telefoon tegen de deurklink van de auto aan te houden, maar dat gaat in de toekomst veranderen. De U1-chip die al in de iPhone 11 zit, werkt over langere afstanden.

BMW-rijders kunnen hun digitale autosleutel delen met vijf vrienden. Door restricties op te leggen, voorkomen ze dat hun uitgeleende 5-serie wordt geflitst met 250 km/h. Behalve de topsnelheid, zijn ook het motorvermogen en het radiovolume terug te schroeven.

Tip
Viaplay aanbieding: bekijk Formule 1 met 20% korting
Viaplay aanbieding: bekijk Formule 1 met 20% korting

Abonneer je nu en start met streamen van sport, films en series

Zo werkt CarKey: je iPhone als autosleutel
Zo werkt CarKey: je iPhone als autosleutel

Accu iPhone leeg? Nog 5 uur CarKey 

Wat nu als de auto op slot zit en de accu van je iPhone leeg is? Daar is rekening mee gehouden: zodra je iPhone zo weinig stroom heeft dat hij zichzelf uitschakelt, werkt het toestel nog tot vijf uur lang als autosleutel. CarKey is trouwens ook compatibel met de Apple Watch.

BMW is niet het enige automerk dat Apple CarKey ondersteunt, maar wel de eerste. Zoals BMW ook de eerste was met iPod-integratie en ondersteuning voor CarPlay zonder snoertje. Je bewaart de BMW Digital Key trouwens in de Wallet. In deze iPhone-app zitten ook je virtuele instapkaarten en betaalpassen.

Tip
Bespaar op je autoverzekering met AutoBewust van Interpolis
Bespaar op je autoverzekering met AutoBewust van Interpolis

Jij maakt zelf keuzes in de dekkingen.
Zo stel je de autoverzekering samen die bij jou past.
En houd je de premie laag.

Bart Smakman
Door Bart Smakman

Test graag elektrische auto's omdat ze zo soepel rijden en er veel valt te ontdekken. Wat is bijvoorbeeld de actieradius in de praktijk en hoe verloopt het snelladen? Vindt dat elke auto stoelverwarming moet hebben, want er bestaat geen groter genot. Lees meer »

Voor jou geselecteerd

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties