Audi schrapt 9500 banen om elektro-offensief te kunnen bekostigen

Audi schrapt 9500 banen om elektro-offensief te kunnen bekostigen

Audi gaat in de komende vijf jaar 9500 banen schrappen, wat neerkomt op 11 procent van het totale personeelsbestand. De reorganisatie moet voor een besparing van ongeveer 6 miljard euro zorgen. Dat geld heeft het merk nodig om de overgang naar elektrische mobiliteit te bekostigen.

Er volgen geen gedwongen ontslagen, aldus Audi. Oudere werknemers wordt vervroegd pensioen aangeboden en een aantal tijdelijke contracten wordt niet verlengd. Audi heeft ook gezegd dat er 2000 banen bijkomen, vooral op het gebied van elektrische mobiliteit en digitalisatie. Werknemers met een vast contract in Ingolstadt en Neckarsulm hebben een baangarantie gekregen tot 2029. 

Miljardeninvesteringen

Autofabrikanten hebben het moeilijk. Niet alleen door de teruglopende markt, maar ook door de overgang naar elektrische auto’s, waarvoor miljarden euro’s aan investeringen nodig zijn. Audi wil in 2025 twintig volledig elektrische modellen op de markt hebben. Net als het merk met de ringen heeft ook Daimler aangekondigd banen te schrappen en in de kosten te snijden.

Tip
Bespaar op je autoverzekering met AutoBewust van Interpolis
Bespaar op je autoverzekering met AutoBewust van Interpolis

Jij maakt zelf keuzes in de dekkingen.
Zo stel je de autoverzekering samen die bij jou past.
En houd je de premie laag.

Remco Slump
Door Remco Slump

Voormalig redacteur van Auto Review. Liep in 2005 stage bij het autoblad dat hij als kind las en bleek best een potje te kunnen schrijven. Heeft dringend een hoger salaris nodig, aangezien youngtimers uit de 90s en 00’s akelig duur zijn geworden. Kwijlt zonder schaamte als er een BMW 850CSi langsrijdt. Lees meer »

Voor jou geselecteerd

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties